Neki su spremni već nakon mjesec dana, a neki žele siguran uvod prije velike odluke. Riječ je o braku koji doista može biti čaroban, ali jedino ako ste za njega spremni. No, postoje i razni mitovi zbog kojih se mnogi užasavaju ili pak žarko vesele novoj obiteljskoj zajednici, a koji nikako ne drže vodu. Proučite ih prije nego donesete veliku životnu odluku


1. mit: Nikada više neću osjetiti leptiriće u trbuhu

Iako su prvi poljubac, prvi izlazak i prvi seks s partnerom u nama izazivali nevjerojatno moćne emocije to ne znači da sličan osjećaj popraćen leptirićima u trbuhu više nikada nećete doživjeti. Život je prepun uspona i padova, a upravo u trenucima kada nam je najteže, kada osjetite partnerovu ljubav, zagrljaj i poljubac taj moćan osjećaj itekako će biti prisutan. Isto vrijedi i za sretne trenutke.

Imate li problema u vezi, odnosno prije braka ti problemi ostati će i nakon vjenčanja

>> Top 5 glavnih uzročnika razvoda brakova

2. mit: Postati ću kućanica i dadilja
Kuhanje i čišćenje sastavni su dio samostalnog života, daleko od roditelja. No ako mislite da će se vaše dužnosti multiplicirati kada uđete u brak, varate se, odnosno tako bi trebalo biti, a sve isključivo ovisi o vama i vašem partneru. Zajednički život znači i zajedničke obveze, odnosno dijeljenje odgovornosti na pola.

3. mit: Morati ću se odreći prijatelja
Brak ne znači da je vaš izabranik vaš jedini prijatelj. S obzirom na to da ćete najviše vremena provoditi sa suprugom, povežite vaš život prije i u braku. Neka i vaš partner postane dio vašeg društvenog života. Što se samo ženskih druženja tiče, cijenit ćete više nego ikad.

5. mit: Brak će riješiti sitne probleme u vezi i zbližiti nas
Imate li problema u vezi prije braka ti problemi ostati će i nakon vjenčanja. Brak ne rješava nesuglasice, svađe i nevjeru. Jedino što brak može promijeniti je natjerati vas da se više trudite. Ako niste sigurni je li vaša veza doista čvrsta i bez braka, razmislite još jednom.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju