Osim što nas povezuje s partnerom i pruža nam nevjerojatan osjećaj ugode seks ima puno više pozitivnih učinaka na naše tijelo, ali i na naš um. Možda nećete u pet minuta složiti rubikovu kocku, no svakako ćete probuditi um i tijelo. Doznajte kako nas seks može učiniti pametnijima

1. Seks razvija mozak
Vjerovali ili ne istraživanje je pokazalo kako seksualni odnos, odnosno aktivnost kao takva potiče razvoj stanica u mozgu te samim time ubrzava radni učinak mozga što djeluje i na našu dugotrajnu memoriju.

>> 4 stvari koje muškarac ne smije znati o vama

2. Seks smanjuje stres
Seksualni odnos snižava krvni tlak, opušta tijelo, ali i um te djeluje kao antistres terapija. Osobe koje imaju redoviti odnos lakše mogu iz sebe izbaciti negativnu energiju prikupljenu tijekom dana. Seks djeluje na hipokampus - dio mozga koji kontrolira razinu stresa u tijelu što uzročno posljedično pojačava koncentraciju i čini nas pametnijima.

Istraživanje je pokazalo kako seksualni odnos, odnosno aktivnost kao takva potiče razvoj stanica u mozgu

>> 6 razloga zašto padamo na ćelave muškarce

3. Seks oslobađa hormon sreće
Endorfini su vrste enzima koje tijelo oslobađa tijekom fizičkih aktivnosti, ali i seksa. Lučenje istih pojačava osjećaj ugode kao i koncentraciju te poboljšava raspoloženje. Istraživanje je pokazalo kako pojačano lučenje endorfina utječe i na bolje rezultate kod rješavanja testova inteligencije.

4. Seks pojačava cirkulaciju
Seks je vrsta rekreacije tijekom koje trošite kalorije i pojačavate cirkulaciju u tijelu. To utječe i na vaš mozak koji pojačanim protokom krvi kroz tijelo dobiva više kisika i samim time ga stimulira te radi brže i bolje.

5. Seks pojačava emocionalnu inteligenciju
Emocionalna inteligencija predstavlja sklop više sposobnosti - sposobnost samorazumijevanja, samokontrole, samouvjerenosti te sposobnost empatije. Za sve to, između ostalog, zaslužan je i redoviti seks s dragom osobom.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju