Ženama je predigra posebno bitna, jer ako taj dio krene naopako, ne mogu se opustiti i vjerojatno neće naročito uživati u seksu. Iako je u seksu svaka osoba različita, skoro da nema žene kojoj ne smeta barem jedan od sljedećih muških promašaja

1. Grubost
Muškarci se obično brže uzbude od žena, a kad su napaljeni, većinom vole malo grublje dodire. Žene, pak, kako koja – neke vole sitne grubosti, a neke ne, ali u glavama i jednih i drugih predigra služi tome da bi se dobro zagrijale, za što im je potrebno nešto vremena.

Predigru, naročito ako par još ne poznaje dobro međusobne želje i navike, treba 'voziti' polagano i nježno

Jedna od češćih muških grešaka je da muškarci sude po sebi te žene dodiruju onako kako bi voljeli da one dodiruju njih. Predigru, naročito ako par još ne poznaje dobro međusobne želje i navike, treba 'voziti' polagano i nježno. Većina žena voli da ih se na početku nježno dira, a sve vole steći dojam da je njezino zadovoljstvo bitno.

>> Znate li koja je omiljena predigra parova?

2. Ponavljanje
Mnogi muškarci, uključujući one koji za sebe misle kako su majstori u krevetu, nemaju pojma o još jednoj ženskoj 'tajni'. Kada muškarac jednom sam zaključi (ili kad mu partnerica kaže) da nešto voli, on to najčešće radi predugo i ponavlja u svakoj sljedećoj predigri. Djevojkama to uglavnom nakon nekog vremena prestaje biti zanimljivo, a posebno im to smeta kod oralnog seksa.

Često ponavljanje istih pokreta ženama djeluje previše mehanički jer im je raznovrsnost puno važitnija nego muškarcima.

3. Rutina
Parovi koji se dobro poznaju obično su se oslobodili sramežljivosti. Međutim, njih čekaju druge zamke – dosada i rutina, a znatno se češće događa da ženama seks postane dosadan.

Budući da muška fiziologija funkcionira na način da im je za samozadovoljavanje dovoljno samo malo 'poraditi' i kako orgazme doživljavaju i nakon višegodišnjeg ponavljanja misionarske poze, teško im je razumjeti ženinu potrebu za raznovrsnošću.

One su i kod samozadovoljavanja znatno maštovitije pa je normalno da od muškarca u seksu očekuju raznovrsnost i česte promjene.

>> Što stoji na putu do ženskog orgazma?

4. Grubi oralni seks
Ima žena koje uživaju u seksu i ne pate od problema s doživljavanjem orgazma, otvorene su i spremne za eksperimentiranje, ali će vas iznenaditi odbijanjem oralnog seksa.

Puno je mogućih razloga, a najčešći je taj da ga većina muškaraca loše radi. Jedna od osnovnih stvari koju bi svaki muškarac trebao znati jest: malo je reći da se ženama ne sviđaju suha usta te jezik kao i prejak pritisak. Takve greške proizvode potpuno suprotan efekt – djevojke to boli i u sekundi im može potpuno ohladiti želju za seksom.

Kada su vagina i klitoris u pitanju zubi su apsolutno zabranjeni. Žena može uživati u grickanju ostalih dijelova tijela, osjetljivi dijelovi jednostavno su – osjetljivi i pretjerano jak pritisak boli, kao i svaki kontakt zubima. I bradavice su kod većine žena zona koja ne trpi ugrize. To nas vodi do posljednje velike muške greške, a to je...

5. Uvrtanje bradavica
Ankete među muškarcima pokazuju začuđujuće rezultate: čak i oni najiskusniji misle da uvrtanje bradavica uzbuđuje žene, dok one pak muškarce koji to rade svrstavaju među seksualne neznalice.

Kao i uvijek ima izuzetaka, ali pravilo kojeg bi se muškarci trebali držati je - ako djevojka to izričito ne zahtjeva, ne pokušavajte biti grubi s njenim bradavicama. Žene obožavaju lizanje, sisanje i nježno igranje prstima, pa i lagano dodirivanje zubima ili trljanje prstima, ali ne vole ugrize ili grubi stisak.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju