Mnogi misle da su priče o seksu kao učinkovitom načinu trošenja kalorija obične gluposti. No kad uzmemo u obzir da uobičajena misionarska poza zahtijeva i po 40 kalorija u minuti, dolazimo do zaključka da u tome ipak ima istine. Predlažemo sedam poza koje bi mogle zamijeniti vaš večerašnji odlazak u teretanu

1. Klečanjem do užitka
Muškarac neka klekne nasuprot vas. Zatim neka svoju nogu stavi između vaših, tako da vi doslovno kleknete na njega.

Tako se spojite i uživajte u ovoj intimnoj pozi koja omogućava nježne dodire rukama i strastvene poljupce. Uz to ćete razgibati mišiće stražnjice, te potrošiti i više od 55 kalorija u minuti.

2. Strastveni zahvat
Legnite na leđa i postavite jastuk ispod stražnjice. On neka se nadvije nad vas, a vi ga obgrlite nogama oko struka. Maknite jastuk, te se ljuljajte prema njegovim bokovima, kontrolirajući kut i dubinu penetracije.

Ona može biti prilično duboka, te usmjerena ravno na vašu g-točku. U ovoj pozi intenzivno rade mišići nogu, stražnjice, ruku i zdjelice, pa nije čudno da se zna potrošiti i do 62 kalorije po minuti.

>> 7 poza u seksu za 'debele dane'

3. Dupinka
U ovoj pozi, legnite na leđa i napravite luk od svog tijela tako da podignete zdjelicu što više možete. Muškarac neka klečeći uđe između vaših nogu. Neka vas primi za stražnjicu i tako vam pruži oslonac nakon što podignete tabane od tla.

S ovom će pozom i veći atleti imati poteškoća, no može brzo dovesti do vrhunca. U njoj rade mišići stražnjice, ruku i nogu, te će obrisati 65 kalorija u minuti.

4. Strastvena ravnoteža
Ukoliko mu želite pružiti veliko zadovoljstvo, probajte ovu nesvakidašnju seksualnu pozu. Recite mu da legne na leđa i skvrči noge u zraku. Zatim mu vi sjednite na penis, a on neka vas primi oko struka.

U tom položaju, podignite stopala, i prepustite se ravnoteži. Kad malo uvježbate, dodirujte ga po penisu i osjetljivom području koje dijeli testise od anusa. Ova poza kod žene jača ruke i noge, kao i mišiće zdjelice, a troši 53 kalorije u minuti.

5. Seksi stisak
Stanite jedan pred drugog. Neka vas podigne, a vi mu obgrlite bokove svojim nogama. Neka jednom rukom stišće vašu stražnjicu za ravnotežu. Poza je prilika za duboku penetraciju, a za lakšu verziju, naslonite se leđima na zid. Stisak će vas riješiti 68 kalorija u minuti, te izvježbati vaša bedra, ruke i leđa.

6. Preko ramena

Želite li snažan orgazam uz odličan trening? Iz ležećeg položaja podignite noge na ramena klečećeg partnera. Slobodno se rastegnite, držeći samo gornji dio leđa na krevetu.

Ako trebate pomoć u održavanju ravnoteže, primite se za njegova bedra. Zahtjevna poza koristit će cijelo vaše tijelo, i trošiti vrtoglavih 71 kalorija u minuti.

7. Strastveni posjetitelj
Kao i sve stajaće poze, posjetitelj će potrošiti dosta kalorija. Jednostavno stanite jedan pred drugog, i nježno se milujte. Kako vrijeme bude prolazilo, tako će doći i do većeg uzbuđenja, a zatim se jednostavno sjedinite.

Ovaj položaj može nekima biti problematičan zbog plitke penetracije, ali mišići stražnjice i nogu će vam biti zahvalni. U prosjeku, ova poza troši 51 kaloriju po minuti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju