Kao što se žene bore sa stereotipima tako i muškarci ne uživaju slobodu lifestyle izbora zbog kojih mi možda bili izloženi ismijavanju ili neodobravanju okoline. Pitali smo zato naše muške čitatelje koje bi to 'ženske' navike voljeli usvojiti. Izdvojili smo njih 7 s kojima su se složili i ostali pripadnici 'jačeg' spola

1. Igranje s modom bez predrasuda
Rijetko koji muškarac se usudi spontano zaigrati modnu igru, a mnogi bi rado eksperimentirali s modnim dodacima, bojama i uzocima.

'Kada vidim Johnnyja Deppa kako uživa nositi šešire, nakit i otkačene marame postanem ljubomoran. Kad bih ja to pokušao sigurno bih zaradio podsmijehe' (Krešimir 34)

2. Mogućnost komentiranja izgleda drugih muškaraca

Muškarcu je vrlo teško reći da je drugi muškarac zgodan, seksi ili privlačan, a da pritom ne misli da će ga drugi čudno gledati.

'Meni je Brad Pitt totalno seksi. Nisam gay, ali stvarno mislim da je faca, ali bilo bi mi to glupo reći pred prijateljima ili kolegama.' (Filip 27)

3. Naručivanje 'ženskasta' pića
Šareni kokteli ukrašeni suncobranima i svjetlucavim trakicama i muškarcima ponekad djeluju primamljivo, ali će ih zato mnogi radije preskočiti.

'Kad vidim curu da pijucka rozi koktel s komadićima voća počnu mi rasti zazubice, ali ne pada mi napamet naručiti jedan takav jer bih stvarno izgledao glupo' (Teo 39)

4. Uživanje u spa danu
Odmor uz saunu, bazen masažu i pedikuru doista je opuštajući i kao takav ne bi trebao biti rezerviran samo za žene.

'Obožavam kad me netko dira, masira i mazi, a spa dan je kao stvoren za odmor. Takvo nešto mi ne pada na pamet podijeliti sa svojim prijateljima' (Ivan 39)

5. Korištenje kozmetičkih pomagala
Ako žene skrivaju podočnjake, prištiće i kožu hrane i vlaže preparatima za njegu zašto to ne bi činili i muškarci?

'Kada vidim prišt na čelu jedino što mi padne na pamet je kako ga se riješiti, a moja cura uvijek ima neko rješenje. Isto je i sa suhom kožom ili ispucanim rukama. Obožavam kozmetiku!' (Dominik 22)


6. Zabavljanje s djecom bez suzdržavanja
Djeca su zaigrana, vesela i pozitivna pa zašto i njihov tata ne bi uživao istim entuzijazmom?

Kad šećem parkom s klincima obožavam se glupirati, ali vrlo brzo dobijem čudne poglede. Zašto ne bi mogao pjevati i skakati ako to moje klince veseli? (Žarko 41)

7. Pokazivanje najiskrenijih osjećaja
Otvoriti osjećaje prema prijatelju ili partnerici ili pak zaplakati na tužnu scenu ne bi trebala biti muška tabu tema.

'Ponekad bih stvarno htio pokazati kako se osjećam bez srama. Koliko puta sam zaplakao sam ili pak držao u sebi sve te nakupljene emocije i mislio da ću eksplodirati?' (Rino 30)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju