Seksualni život vam nije kakav ja bio na početku veze? Niste jedini, no to ne znači da tako mora ostati. Donosimo tajne parova koji neprestano uživaju pod plahtama. Tko zna, možda ćete uskoro i vi biti jedni od njih.

1. Odredite kvotu
Intimni susreti ne bi trebali biti stavak u dnevnom rasporedu. Nakon napornog dana na poslu, igre s djecom, čišćenja kuće i pravljenja večere, raspoloženje za seks jednostavno splasne. No, čak i u tako stresnom životnom stilu, neki parovi nađu vremena za vruće igrice.

Početkom tjedna, dogovore koliko će spolnih odnosa imati u narednih sedam dana. Ova „kvota“ se mora ispoštovati, pa ukoliko prođe više dana bez intime, moraju se nadoknaditi. Ako to znači osloboditi jednu čitavu večer samo za seks, utoliko bolje. Ipak ste se naradili do tad.

2. Održavajte želju
Veliki ljubavnici nikad ne čekaju priliku za seks, već rade na tome da dođe do nje. Čim shvate da imaju zajedničkog slobodnog vremena, počnu podgrijavati svoj libido zločestim mislima, koje brzo provedu u djelo sa svojim partnerima. To ne znači da su nezasitni ili da im je samo seks na pameti. Jednostavno, želja za odnosom i malo mašte garancija su zadovoljnog seksualnog života.

3. Izmijenjujte uloge

U slučaju da imate vremena, ali ne i energije za velike seksualne eskapade, prepustite glavnu ulogu partneru. Ako je njegovo uzbuđenje jednostrano, neka obavi sav „težak posao“ sam , a vi legnite i uživajte. No, prije toga se dogovorite da ćete mu vratiti uslugu u idućih par dana.

Osim što vas riješava krivnje, ovakvi zločesti paktovi pojačat će vašu seksualnu privlačnost. Naime, on će vas stalno obljetati, znajući da ste mu „dužni“ , a vi ćete se osjećati željeno i privlačno.

4. Happy Hour

Mnogi parovi, barem podsvjesno, misle da je jedino praktično vrijeme za seks netom prije spavanja. Čim se riješe te usvojene ideje, shvate da za njega imaju itekako puno vremena tijekom dana. Dapače, mnogima ova spoznaja pojača seksualni apetit. Nema ništa uzbudljivije kad znate da je prva stvar koja vas čeka nakon dolaska s posla strastveni osmjeh vašeg partnera.

5. Uključite glazbu

Glazba uvelike utječe na raspoloženje. Što god vas pali, bila to klasika ili pjesme s aktualnih top-ljestvica, upotrijebite je i njome začinite svoj spolni život. Uskoro ćete shvatiti da je najbolji poziv na intimno druženje prvi takt određene skladbe.

6. Doživljavajte seks kao lijek
Kvalitetan seksualni život može uvelike poboljšati vaše zdravlje, a tako ga treba i doživljavati. Umjesto da ga zaobilazite radi glavobolje ili iscrpljenosti, radije ga koristite da se riješite tih napasti. Ubrzo ćete shvatiti da imate više energije i bolje raspoloženje.

7. Budite strastveni cijeli dan
Ukoliko svaki dio svog života začinite strašću i aktivnosti u krevetu će postati vatrenije. Kupajte se u eteričnim uljima, nosite zamamno donje rublje ispod poslovnog odijela, uživajte u životu i osjećajte se ugodno u vlastitoj koži.

Što se partnera tiče, ne zaboravite se senzualno rastezati pred njim ili mu uputiti koji lascivni pogled dok jedete sladoled. Pretvorite obične dnevne trenutke u pokazatelje svojeg libida.

8. Svaki seks je odličan seks
Parovi sa zdravim seksualnim životom ne promatraju odnose kao pojedinačne uspjehe i padove, već kao kontinuirani proces koji ih ispunjava zadovoljstvom. Brzi seks u automobilu jednako se pamti kao i cijelonoćni maraton.

Čak se i različiti seksualni neuspjesi ne doživljavaju kao gubitak vremena, već kao iskustvo koje pokazuje povezanost para. Ako ništa drugo, iza svega ostaje anegdota i kvačica u dnevniku da se nešto probalo. Na taj način, seksualni život praktički nikad ne može pasti u krizu.

Čak i odnosi koji ne zavše onako kako bi trebali, percipiraju se kao dokaz da je par ludo zaljubljeljen. Odnosi u kojima samo jedan uživa ili koji uopće ne ispadnu dobro, u osnovi su uvijek dokaz da je par ludo zaljubljen i da se ne može zasititi jedan drugoga.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju