U posljednjih se nekoliko godina burleska vratila na velika vrata pod povećalo javnosti, a njezinoj je planetarnoj popularnosti svakako pripomogla najpoznatija pin-up djevojka na svijetu Dita von Teese. Birgit Untermair, plesačica, fitness trenerica i instruktorica senzualnih plesova iz Austrije koja će na prvom festivalu za žene La Femme držati upravo radionicu burleske, otkrila je nekoliko tajni burleske koje možete bez problema koristiti u svakodnevnom životu i koje neće ni jednog muškarca ostaviti ravnodušnim

Kad čujete riječ burleska, često vam se pred očima stvori slika zadimljenog mračnog prostora u kojem je osvjetljena pozornica s nizom perlica u pozadini i na kojoj je predivna žena u raskošnom korzetu s mrežastim crnim čarapama i halterima, s bogatim nakitom, perjem i žarko crvenim ružem na usnama. No burleska je puno više od toga. Ta se žena ne skida, no svojim kretnjama i energijom uspjeva pridobiti pozornost svih ljudi koji su u prostoriji.

U čemu je tajna? Burleska se kao show program proširio početkom prošlog stoljeća u SAD-u, no ponovno je oživljena u posljednjih nekoliko godina te je postala stil života brojnih poklonica diljem svijeta koje su se toliko zaljubile u tu životnu filozofiju da uistinu žive i oblače se kao prave pin-up djevojke. Nekoliko je vrlo jednostavnih trikova burleske koji vam mogu pripomoći da osvojite svako muško srce.



1) Zaljubite se u sebe
Ono što mislite o sebi itekako utječe na to kako vas percipiraju i ostali. Dakle prije nego što krenete zavoditi nekoga drugoga, prvo zavedite sebe! Okružite se lijepim stvarima, uvijek nosite parfem i s vremena na vrijeme uložite u raskošno donje rublje koje nećete nositi samo u „posebnim prilikama“ zbog nekoga, nego uvijek – zbog sebe!

2) Budite svoja
Uvijek mislite prvo na sebe. Kad primjerice birate donje rublje, nemojte razmišljati što bi se njemu svidjelo, nego birajte ono što se sviđa vama, što biste vi voljeli nositi. To će vam pomoći da budete prirodniji i da izgledate da se uopće ne trudite, što muškarci vole.

3) Govor tijela
Vrlo je lako odaslati vibru prema nekome, čak i preko cijele prostorije. Jedan intenzivniji pogled će svakako pobuditi znatiželju. A kada tu pažnju pridobijete, onda lagano popravite dekolte ili zadignite malo haljinu i popravite čarapu – i uspjeh je garantiran!

4) Poigrajte se sa svojim tijelom
Neka vam „slučajno“ klizne štikla s noge dok sjedite. Dok je budete elegantno obuvali usmjerit ćete pozornost na jedan od najseksipilnijih dijelova vašeg tijela po mišljenju brojnih muškaraca – vaše gležnjeve. Ili izvadite ogledalce i popravite polako ruž za usne – tko ih ne bi poželio!

5) Hodajte kao da je cijeli svijet vaš – na potpeticama
U štiklama hodajte kao da su iza vas tri muškarca, izjavio je davno Oscar de la Renta. Visoke potpetice svakoj ženi daju dozu gracioznosti, samo je važno naučiti lijepo i pravilno hodati. Svakako odaberite visinu potpetice koja vam najviše odgovara, ispravite se, podignite glavu, uvucite trbuh i pustite da vaše samopouzdanje hiponotizira prostoriju.

Sve tajne burleske otkrijte na prvom regionalnom festivalu za žene La Femme koji će se održati od 10. do 13. travnja u Dubrovniku. Više informacija o cijenama, paketima i programu pogledajte na www.lafemmefest.com ili na službenim stranicama partner agencije Atlas.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju