Trošenje kalorija tijekom igri pod plahtama napokon je dobilo brojke koje potvrđuje kako vođenje ljubavi ima učinak jednak 30 - minutnom treningu. Potvrdilo je to istraživanje provedeno u Kanadi koje je otkrilo iznos kalorija koje prosječna osoba sagori tijekom seksulanog odnosa


Mladi muškarci sagorijevaju 4.2 kalorije, a žene 3.1 kaloriju u minuti, što je uzimajući u obzir trajanje seksualnog odnosa u prosjeku 30 minuta pokazalo kako muškarci izgube 120, a žene 90 kalorija tijekom jednog seksa.

Tijekom seksulanog odnosa žene izgube 90, a muškarci 120 kalorija što je gotovo jednako 30 minutnom trčanju po traci

>>4 poze u seksu koje žene obožavaju

U istraživanju provedenom u Kanadi sudjelovao je 21 par, u prosjeku od 18 do 35 godina starosti. Tijekom četiri odnosa na ruci su nosili povez koji je mjerio utrošak njihove energije te su popunjavali tablice o umoru, uloženom trudu i faktoru uživanja.

Testu u krevetu prethodilo je trčanje na traci čije su rezultate o utrošenim kalorijama znanstvenici usporedili s onima utrošenim tijekom odnosa. Zanimljivi rezultati pokazali su kako muškarci troše 9,2 kalorija po minuti na traci za trčanje, a 4,2 kalorije u spavaćoj sobi. Žene trčanjem gube 7,1 kaloriju a seksom 3.1 kaloriju.

Pridoda li se ovomu uloženi trud i osjećaj zadovoljstva koji je nemjerljivo veći tijekom seksulanog odnosa negoli vježbanja znanstvenici tvrde kako seks ima gotovo jednak učinak na tijelo kao i vježbanje.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju