Vjenčani prsten osim što predstavlja simbol ljubavi trebao bi biti i neka vrsta ‘zaštite’ od djevojaka na tržištu. Ali to baš i nije uvijek tako, posebno kada je riječ o popularno nazvanim ‘gutačicama muževa’

‘Gutačice muževa’ službeni je naziv za žene koje tražeći onog pravog ne prezaju pred ničim, pa niti pred vjenčanim prstenom. One žude za strastvenom romansom, a posebno onom zabranjenom, što bi drugim riječima značilo kako žele vašeg frajera i ne boje se učiniti ga svojim plijenom.

>> Top 5 glavnih uzročnika razvoda brakova

Smatralo se kako su one samo holivudska izmišljotina, ali istraživanja su pokazala kako one doista postoje, odnosno kako su te moderne žene dio Darwinovog načina razmišljanja.

Gutačice muževa muškarca, posebno onog koji je već rekao sudbonosno ‘da’ gledaju kroz ružičaste naočale

Naime, stručnjaci kažu kako sve veća ravnopravnost spolova dovodi do ove pojave od koje nam se ježi koža. Žene modernog društva, koje su moćnije i financijski samostalne, navodno su seksualno i socijalno agresivnije, a nedostupni muškarci su dio njihove fantazije.

>> 15 razloga zašto žene opraštaju nevjeru

Navodno postoji i kemijsko objašnjenje ovakvog ponašanja koje je u džungli modernog vremena sve učestalije.

Situiranog muškarca, posebno onog koji je već rekao sudbonosno ‘da’ gledaju kroz ružičaste naočale i vide kao nešto toliko poželjno što pod svaku cijenu moraju imati.

Ali problem je u tome što su muškarci vrlo skliski i često se događa da ‘gutačica muževa’ u želji za vezom i sigurnošću, zgrabi oženjenog muškarca nadajući se kako će ostati njezin, ne shvačajući kako je najčešće rijeć samo o avanturi.

No postoje i one uspješne. Najpoznatija je Angelina Jolie koja je uspjela ščepati 'sirotog' Brada Pitta. No osam godina i šestero djece poslije još su tu, sretni i zaljubljeni iako nije niti svjesna kako možda baš iza sljedećeg ugla vreba neka druga...’gutačica muževa’.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju