Ljubav je doista neopisivi osjećaj za koji znaju samo oni koji su ga doista doživjeli. No osim sreće i zadovoljstva ljubav ženama donosi i pokoji kilogram više. Barem tako tvrdi istraživanje


Istraživanje provedeno na velikom uzorku žena donijelo je doista zanimljive rezultate. Naime zaljubljene žene sklonije su debljanju, te već u prvoj godini veze mogu dobiti i do 4 kilograma više.

Razlog je taj što osjećaj ugode i zadovoljstva koji donosi ljubav kod žena otvara apetit te one jedu više nego inače. Isto tako, više od polovice ispitanica je priznalo kako su bile najmršavije dok su bile same, odnosno bez partnera.

>>5 nevjerojatnih činjenica o seksu i mozgu

S druge strane, na muškarce ljubav djeluje potpuno suprotno. Naime, kada pronađe novu partnericu prosječni muškarac smršavi do tri kilograma u prvih 12 mjeseci.

Iako je glavni razlog za ovakve fizičke i psihičke promjene zaljubljenost i osjećaj sreće koji otvara apetit, neke žene su pronašle neke druge krivce za debljanje.

Nešto manje od polovice za debljanje je okrivilo svoje partnere i njihove loše prehrambene navike koje uključuju masne grickalice uz film ili pak prejedanje u kasnim večernjim satima.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju