Nema osobe kojoj barem jednom u životu nije bilo slomljeno srce. Bez obzira je li to bila prva ljubav ili jedna od onih u godinama već obilježenog iskustvom, ili pak o ignoriranju pružene ljubavi što nije manje bolno nestanka već razvijene veze. I dok neki hrabro pokupe komadiće svog srca kojeg slijepe najbolje što znaju i umiju, drugi ga zatvore ne puštajući više nikoga niti blizu.

Ovi potonji će se pronaći u simpatičnom stripu objavljenom na stranici Zenpencils.com, jer upravo jedna takva povrijeđena djevojka ne želi pružiti šansu novoj sreći i ljubavi. Priča je inspirirana citatom iz knjige 'The Four Loves' C.S. Lewisa, poznatijeg kao autora 'Kronika iz Narnije'.

'Voljeti znači biti ranjiv. Volite li bilo što, srce će vam sigurno biti iscijeđeno i vjerojatno slomljeno. Želite li biti sigurni da će ostati netaknuto, ne smijete ga dati nikome, čak niti životinji. Omotajte ga pažljivo s hobijima i malim luksuzima, izbjegavajte petljanja, zaključajte ga na sigurno u škrinju vaše sebičnosti. Ali u toj škrinji, sigurnoj, mračnoj, nepomičnoj, bez zraka – promijenit će se. Neće biti slomljeno, postat će nesalomljivo, nepropusno, beznadno. Alternativa tragediji, ili barem riziku od tragedije je prokletstvo. Jedino mjesto van Raja u kojem možete biti savršeno sigurni od svih opasnosti i uznemiravanja ljubavi je Pakao' citat je iz knjige C.S. Lewisa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju