Brojna istraživanja su potvrdila kako su muškarci skloniji prevari od žena. No ovaj podatak uvelike ovisi i o kojoj se zemlji radi. Posljednja anketa provedena u najvećim zemljama Europske unije donosi vrlo zanimljive rezultate koji otkrivaju u kojoj zemlji muškarci najviše 'šaraju'

Najnevjerniji muškarci Europe smatraju se Francuzi. Naime, 55 posto ispitanika priznalo je kako su se barem jednom našli u ljubavnoj aferi.

Nimalo šokantan podatak je i onaj koji govori kako su Talijani veliki preljubnici te dijele prvo mjesto s opasnim Francuzima.

Nevjeru je priznalo i nešto više od 50 posto Španjolaca i Belgijanaca dok su se Nijemci pokazali kao nešto manje promiskuitetnima i zauzeli čvrsto peto mjesto s 46 posto priznanja.

S druge strane, najvjerniji muškarci Europe ispali su Britanci, a u 'šaranju' se okušalo njih 42 posto.

Iako Hrvati nisu dospjeli na listu, rezultati prošlogodišnjeg istraživanja koje su među studentima proveli psiholozi s filozofskih fakulteta iz Osijeka i Rijeke baš i nisu hvalevrijedni.

Naime, više od dvije trećine muškaraca i gotovo polovica žena u Hrvatskoj, prosječne starosti od 20, 5 godina pokušali su barem jednom preoteti tuđeg partnera, a u tome je 87 posto njih bilo barem donekle uspješno.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju