Veljača, poznata kao mjesec ljubavi, vrijeme je kada se na razne načine izražavaju osjećaji prema voljenima. U isto vrijeme, to je i mjesec kada ljubavne nesuglasice mogu biti izraženije upravo zbog pritiska koje nam nameću društvene mreže i tuđi „savršeni“ životi.

Tu uskaču omiljeni junaci s malih ekrana koje uvijek volimo gledati kako se suočavaju s različitim ljubavnim izazovima, reflektiraju širok spektar iskustava i emocija jer se u tim situacijama mnogi mogu prepoznati i povezati se s njima.

Što kada zbog pretjerane zaljubljenosti ne vidimo okolinu?

Često se nalazimo u situacijama gdje imamo osjećaj da se cijeli svijet urotio protiv nas, ništa nam ne ide od ruke i sreća nam je okrenula leđa. Baš tada, mnogi ne vide pozitivne strane i na sve gledaju pesimistično, poput Jul u seriji „(Skoro) savršena ljubav“. Nakon životnog brodoloma, suočava se s opsesijom prema nekome tko vjerojatno neće biti dobar za nju, dok je istovremeno u blizini savršen partner koji je cijelo vrijeme tu, ali ga ona ne primjećuje. Kroz ovu slatku francusku seriju, smještenu u prelijepom Parizu, gledatelji mogu promatrati kako se likovi bore s prihvaćanjem zdravih ljubavnih odnosa, dok se suočavaju s vlastitim unutarnjim sukobima.

PR PR Foto: PR

Što kada smo jedini single među prijateljima?

Prijatelji nam pružaju osjećaj sigurnosti i znamo da su uvijek tu za nas kada ih trebamo, ali što kada su svi prijatelji u sretnim vezama, a vi ste jedini slobodni? Odgovor se može potražiti u seriji „Sve što znam o ljubavi“, snimljenoj prema istoimenoj hit knjizi Dolly Alderton. Kada se Maggiena prijateljica Birdy zaljubi, njihova ekipa se suočava s promjenom u dinamici prijateljstva te moraju prilagoditi svoje percepcije i očekivanja. Ova serija obrađuje važna pitanja kako se nositi s gubitkom bliskosti i pronaći nove načine za izgraditi zdrave međuljudske odnose.

PR PR Foto: PR

Što kada nitko nije prava osoba?

Razdoblje u ljubavnom životu kada nam osobe samo prolaze kroz njega čini se kao jedna velika 'petlja' i ne nazire mu se kraj. Svaka osoba je kriva, svi imaju mane ili ih mi sami izmišljamo jer tražimo opravdanja zašto nam se netko ne sviđa. Kako se ne bi osjećali sami i vidjeli da postoji izlaz iz 'petlje', likovi u seriji „Ljubavni život“ prolaze kroz iste situacije. Kroz scene iz serije promatramo različite pristupe koje likovi koriste da bi prevladali ljubavne izazove i pronašli svoj put do ispunjenja.

PR PR Foto: PR

Prikazivanja ljubavnih odnosa kroz filmove ili serije mogu utjecati na stavove prema ljubavi.

Gledatelji se identificiraju s likovima i njihovim iskustvima, što potiče i razmišljanje o vlastitim ljubavnim odnosima. Bez obzira bili single ili u sretnoj vezi, STAR Life je pripremio odlične ljubavne naslove u veljači. Seriju „(Skoro) savršena ljubav“ pratimo od 13. veljače u 22 sata, „Sve što znam o ljubavi“ od 14. veljače u 22 sata, a drugu sezonu serije „Ljubavni život“ od 15. veljače u 22 sata.

 

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju