Tuga, bol, osjećaj poraza i razočarenja sastavni su dio prekida bilo koje ozbiljnije veze ili braka. Kolumnist Anthony D'Ambrosio svoje je emocije nakon razvoda sa suprugom podijelio s čitateljima, a pismo se 'preko noći' proširilo internetskim prostranstvom, te izazvalo podijeljene komentare

'Nikad nisam zamišljao da bi ti i ja, od svih ljudi na svijetu, mogli proći kroz nešto tako poražavajuće,' započinje pismo 29 godina star Anthony D'Ambrosio svojoj bivšoj supruzi u javnom obraćanju preko internetske stranice Asbury Park Pressa za koju povremeno piše.

U pismu naslovljenom 'Da sam te barem držao čvršće', ovaj muškarac govori o boli uslijed razvoda, nevjerici i razočarenju, koji su zajednički svima koji su prošli kroz isto iskustvo. D'Ambrosio se prisjeća lijepih i ružnih trenutaka, te pokušava objasniti način na koji je reagirao na njih.

'Sjećaš se svih onih trenutaka kad si vikala na mene, a ja sam samo buljio u tebe? Kad bi me pitala zašto, ja bih se nasmijao ili se naljutio jer si postavila to pitanje sa podsmijehom. Znaš što? Gledao sam te jer sam mislio da si najljepša osoba na svijetu. Nisam mario što nosiš na sebi, te jesi li se našminkala. Gledao sam u tebe i gubio se u tvom osmijehu.

Svojim oproštajno-ljubavnim pismom od bivše supruge D'Ambrosio pokazuje da razvod može biti čin bez gorčine i bijesa.

Volio sam sve tvoje mane za koje si vjerovala da ih imaš – kako si se gledala u ogledalu i uvijek uvlačila trbuh: kako si uvijek analizirala svaku fotografiju koju smo zajedno snimili i tjerala me da izbrišem devet od njih deset, kako si hodala uokolo pričajući na telefon kad bi bila nervozna. Ili kako si mrzila kad bi te netko snimio? Primjećivao sam sve. I volio to.' piše 29 godina star mladić.

D'Ambrosio u pismu opisuje način na koji je zaprosio svoju suprugu i kako se osjećao tijekom vjenčanja, ali ne spominje razloge za prekid veze i braka.

'Razočaran sam što nećemo napisati svoj sretan završetak, ali nikad neću biti bijesan. Nikad te neću mrziti, i nikad neću lagati o svojim osjećajima. Bog mi je dao ovu zapanjujuću priliku da volim koja me je dovela do mnogo lijepih mjesta, naučila me lekcije o životu i dala mi sjećanja koja ću pamtiti zauvijek. Kako mogu biti ljut na to?' piše D'Ambrosio te dodaje:

'Da sam znao ono što znam sada, držao bih te čvršće tijekom našem prvog plesa, i odabrao bih pjesmu koja nema kraja.'

Iskrenošću i emocijama nabijeno pismo proširilo se internetskim prostranstvima u svega nekoliko dana i premašilo brojku od nekoliko milijuna čitanja. Također je podijelilo komentatore na one koje suosjećaju s 29 godina starim mladićem, i onima koji smatraju da je isto samo pokušaj proživljavanja 15 minuta slave.

Cijelo pismo na engleskom jeziku možete pročitati ovdje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju