Modna marka Lokomotiva je sjajnom revijom i retrospektivnom izložbom u zagrebačkom klubu Peti kupe proslavila deset godina stvaranja.

Galerija Revija brenda Lokomotiva - 20 Revija brenda Lokomotiva - 3 Revija brenda Lokomotiva - 4 +21 Revija brenda Lokomotiva

Lana Puljić, dizajnerica branda, na proslavi je prikazala svu različitost i eklektičnost Lokomotive.

Izložba je prikazala najvažnije trenutke desetogodišnjeg stvaranja i Lokomotivine prepoznatljive komade, dok je hommage revija odala počast različitim smjerovima dizajna koje Lokomotiva implementira i pritom na novi nivo podigla reinterpretirane bezvremenske komade.

Proslava desete obljetnice privukla je brojne ljubiteljice i ljubitelje Lokomotivine estetike.

Među okupljenima bili su: Mia Kovačić, Ida Prester, Lidija Lešić, Karla Zelić, Nina Mia Čikeš, Saša Joka, Boris Banović, modni duo Twins - Damir Begović i Domagoj Štimac i mnogi drugi.

Revija brenda Lokomotiva - 25 Mia Kovačić (Foto: PR)

Lokomotivino putovanje

Prije revije posjetitelji su uživali u modnom putovanju kroz vrijeme: projekciji najvažnijih trenutaka Lokomotive, kao i u šetnji kroz izložbeni prostor s kultnim komadima. Među ostalim prikazana je i Lokomotivina kolekcija na Tjednu mode u Milanu te glumica Tihana Lazović u Lokomotivinom stylingu na filmskom festivalu u Veneciji koji je prema ocjeni Voguea bio jedan od najboljih.

Prikazane su i neke od Lokomotivinih suradnji poput bomber jakne koju je Lokomotiva kreirala s Jägermeisterom, nakita za Lokomotivinu kolekciju koju je dizajnirala s Majom Miletić i pregače za slastičarnicu Neka jedu kolače.

Spoj nespojivog, uz dozu romantike

Modna revija je na pistu iznijela strast koju Lana od samih početaka brenda unosi u Lokomotivu.

Ovaj svojevrsni hommage desetljeću stvaranja prikazao je različite smjerove dizajna koje je Lokomotiva implementirala kroz vrijeme. Kolekcija je spoj naoko nespojive estetike i senzibiliteta, bezvremenska, istovremeno moderna i ekstravagantna. Kroz reviju su provučene sve Lanine inspiracije, a svaki komad u sebi sadrži neki prepoznatljivi Lokomotivin element i svaki je nosiv, a opet ekstravagantan.

Revija brenda Lokomotiva - 9 Revija brenda Lokomotiva (Foto: PR)

Styling kose na reviji potpisuju Mijo Majhen i Keune, a šminku Kristina Hošnjak za AOMA - Academy Of Makeup Art. Ukrasi za kosu rezultat su suradnje Mije Majhena i studija Mammii. Izrađeni su ekskluzivno za Lokomotivu te prate izričaj cijele dizajneričine vizije.

Moj glavni pokretač u životu je strast i upravo sam to željela pokazati i provući kroz večerašnje događanje. Lokomotiva je brand koji u isto vrijeme može biti i romantičan i luksuzan, a opet pomalo dark.

To je ono što je čini posebnom. Nije li tako i s nama ljudima? Svi smo mi spoj svega nespojivoga, baš poput Lokomotive. U tome se krije bezvremenska ljepota i posebnost kako modne marke, tako i žene koja je nosi, izjavila je Lana Puljić, dizajnerica i vlasnica brenda Lokomotiva.

Revija brenda Lokomotiva - 26 Revija brenda Lokomotiva (Foto: PR)

Revija brenda Lokomotiva - 24 Revija brenda Lokomotiva (Foto: PR)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju