Prema iskustvu mnogih terapeuta specijaliziranih za probleme ljubavnih parova, jedna navika najčešće je uzročnik nevjere.

Radi se o - izbjegavanju konflikta. Mnogi od nas držat će u sebi sve svoje osjećaje, a to postaje posebno štetno ako su u pitanju negativne emocije, sumnje ili problemi. Iako mislimo da guranjem tih negativnih osjećaja pod tepih u želji da izbjegnemo raspravu ili svađu radimo dobru stvar, u određenom trenutku partneru ćemo početi predbacivati probleme o kojima zapravo nikada nismo otvoreno raspravljali.

Umjesto da se okrenu otvorenoj komunikaciji, partneri se najčešće okrenu drugoj osobi i tada dolazi do nevjere.

Stručnjaci smatraju da se jedino iskrenim razgovorom može spriječiti preljub, a prije tog razgovora sami sebi moramo postaviti sljedeća pitanja:

1. Postoji li nešto što ne mogu lako podijeliti s partnerom?
2. Zašto se bojim podijeliti to s njim?
3. Što zapravo trebam od njega, a ignoriram to?
4. Što je ključna stvar za moje dobro, a ne dobivam to od njega?
Slika nije dostupna Potvrdili stručnjaci: Važan faktor bez kojeg veza i(li) brak ne mogu opstati
Par u krevetu Žena ima prednost! Ključna pravila iz Kama Sutre za kvalitetan seks
Konflikt nije uvijek loš i prirodno je da do njega dođe, stoga ga se ne smijemo bojati niti ga izbjegavati jer zahvaljujući njemu obje strane često dobiju priliku saznati koji faktori u vezi stvaraju problem. Ako ga pak izbjegavamo, lako dolazi do zamjeranja i prijezira.

Ugledni psiholog John Gottman, profesor na sveučilištu Washington i osnovač instituta Gottman koji više od 40 godina proučava ljubavne odnose, upravo prijezir smatra najvećim neprijateljem brakova i veza.
Par u krevetu Žena ima prednost! Ključna pravila iz Kama Sutre za kvalitetan seks
Taj negativan osjećaj neodobravanja popraćen ljutnjom i odbacivanjem puno je gori od klasične frustriranosti jer prijezir ukazuje na to da partner na vas ne gleda kao na nekog jednakog sebi, već smatra da vrijedite manje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju