Lucija Lugomer veliku pažnju javnosti osvaja kao prvi hrvatski 'plus size' model. No ne samo domaće, nego i svjetske! Za prelijepom Lucijom konfekcijskog broja 42/44 poludjeli su i Britanci te je o hrvatskoj XL ljepotici pisao i jedan od najpoznatijih britanskih portala, Daily Mail. 2015. definitivno je bila godina ove 22-godišnjakinje pa smo odlučili izdvojiti 5 Lucijinih modnih izdanja koji dokazuju da i žene s najraskošnijim oblinama mogu biti kraljice stila

Lucija Lugomer, prva hrvatska plus size manekenka u svojoj garderobi ima najviše suknja i haljina. Djelomično je to zato i jer u hrvatskim trgovinama teško pronalazi odjeću konfekcijskog broja 42/44 koji nosi.

Lucija Lugomer, prva hrvatska 'plus size' manekenka, obožava nositi suknje, dok s hlačama, kao većina punijih žena, vodi bitku

'Volim svoje tijelo takvo kakvo je i ne obazirem se na kritike. Trebalo mi je vremena da prihvatim svoje tijelo. Kao tinejdžerica bila sam razvijena zbog čega su se mnogi šalili na moj račun i s time se nisam lako nosila', priznaje 22-godišnja Lucija te ističe kako je ponosna što razbija predrasude i što su se nakon njenog pojavljivanja u medijima mnoge djevojke javile modnoj agenciji čija je i ona članica sa željom da i one postanu 'plus size' model.

'Sretna sam što razbijam predrasude oko ženskih tijela' kaže Lucija. Ljudi bi trebali prihvatiti otvorenost i iskrenost', kaže Lucija o kojoj je prije par dana pisao i slavni britanski portal Daily Mail.

'Prije sam se stalno pokušavala prilagoditi drugima i smršavjeti, ali sada sam sretna. Treniram pilates koji mi pomaže da ostanem u formi i da budem dobrog zdravlja. Jedan muškarac jednom mi rekao 'ako sada tako izgledaš, kako ćeš izgledati sa 40?'. Ignoriram takve stvari. Dobivam više pozitivnih nego negativnih komentara', Lucijina je izjava koju je prenio i Daily Mail.

3 SAVJETA ZA DAME S OBLINAMA

Kod odjeće koju nosi, otkriva, najvažnije joj je da je kvalitetna, moderna i udobna.

'Uvijek na sebi volim imati neki komad za koji će drugi reći 'wow, gdje si to kupila?'. Suknje su moja najveća ljubav, dok s hlačama, kao vjerojatno i svaka punija žena, vodim bitku', rekla nam je Lucija te za naše čitateljice s oblinama dala 3 savjeta o odijevanju:

1. Stanite ispred ogledala i realno sagledajte svoje tijelo. Tako ćete najbolje shvatiti što na tijelu želite istaknuti, a što prikriti.

2. Nemojte se ograničiti na crnu odjeću. Izaberite komade u boji koju volite i koja vam dobro stoji. Možda bi bilo dobro izbjeći uzorke poput pruga i točkica koji vizualno proširuju, a i potrebno ih je vješto iskombinirati da bi outfit izgledao dobro.

3. Istaknite dekolte, noge, ono što smatrate najboljim na svome tijelu. Cipele na visoku potpeticu uvijek su dobar izbor jer izdužuju figuru.

Lucija Lugomer uzor je mnogim djevojkama i ženama s oblinama koje se osjećaju dobro u svojim raskošnim tijelima. A da se i plus size ljepotice mogu odijevati sa super stilom dokazuje 5 Lucijinih fotografija koje smo izdvojili u foto galeriji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju