Hrvatski plus size model Lucija Lugomer, kako sama kaže, trenutno proživljava najljepše dane svoga života. No, Lucija nije uvijek bila sretna. Otkrila je to u statusu u kojem se prisjetila dana kada ju je okolina svakodnevno okrutno zadirkivala zbog tjelesne težine

Lucija Lugomer, prvi hrvatski plus size model, svakodnevno na društvenim mrežama širi pozitivnu energiju i ističe kako nikada u životu nije bila sretnija. A lijepa Lucija itekako ima razloga za sreću. Karijera modela joj cvate, svojom pojavom ohrabruje djevojke i žene da prihvate svoje tijelo, ruši predrasude o ženama s oblinama i uči nas da je konfekcijski broj 42 ili 44 sasvim u redu.

Užasavala sam se samog odlaska u školu, skrivala se u školskom WC-u i, ironično, hranom pokušavala otjerati svoju tugu, napisala je Lucija Lugomer, hrvatski plus size model

No, cijelo djetinjstvo i rane tinejdžerske godine Lucija je bila vrlo nesretna. I to zbog svojeg bucmastog tijela i svakodnevnog okrutnog zadirkivanja okoline na račun njenog izgleda. Pogledajte i 5 dokaza da žene s najraskošnijim oblinama rasturaju.

Lucija je odlučila javno progovoriti o tome što je sve proživljavala u statusu na Facebooku. Njene riječi naišle su na masovnu podršku jer to što se Luciji događalo, ni jedno dijete, tinejdžer, niti jedan čovjek ne bi smio trpjeti i proživljavati.

U nastavku pročitajte moćan status plus size modela Lucije Lugomer.

'Cijelo djetinjstvo i rane tinejdžerske godine zadirkivali su me zbog težine, moji vršnjaci i ljudi s ulice svaki dan su me zvali 'tenk' ili 'debelo(guza)' i sve moguće varijacije tog nadimka. Kada smo na biologiji učili o ljudskom tijelu to je za mene bila noćna mora jer kada bi profesor spomenuo 'masne stanice' dečki iz razreda bi se cerekali i vikali moje ime.

Užasavala sam se samog odlaska u školu, skrivala se u školskom WC-u i, ironično, hranom pokušavala otjerati svoju tugu.

 

I spent my childhood and early teenage years being teased for my weight, with a nickname '' tank '' and every possible...

Posted by Lucija Lugomer on 30. ožujka 2016


Mršavost je bila krucijalna među ženama u mojoj obitelji te sam od djetinjstva bila na dijetama zajedno s njima, izgladnjena, i učili su me da se hrana povezuje s tugom, slavljem i srećom i da bih se trebala sramiti svoga tijela, nositi samo široku crnu odjeću ako nisam broj 34 ili 36, i da nisam vrijedna vlastite ili tuđe ljubavi.

To što sam nakon godina maltretiranja prestala pridavati važnost očekivanjima drugih ljudi, pokrenula se, odbila estetsku savršenost i prihvatila svoje tijelo, posvetila se vlastitom zdravlju, miru i ravnoteži jedno je od mojih najvećih životnih postignuća do sada.

I na daleko moje najveće OSLOBOĐENJE!

Danas podržavam riječi POŠTUJTE MOJE OBLINE!'

 

 

 

A photo posted by LUCIJA LUGOMER (@lusiluer) on

 

 

A photo posted by LUCIJA LUGOMER (@lusiluer) on

 

 

A photo posted by LUCIJA LUGOMER (@lusiluer) on

 

 

Dobar jutar!

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju