Lulla lutka dizajnirana je od strane jedne mame iz Islanda kako bi bebama pomogla da lakše utonu u san te bolje spavaju tijekom noći. Prva serija od 5.000 primjeraka je rasprodana u vrlo kratkom vremenu


Lulla lutka
oponaša blizinu majke, ispušta zvukove disanja i njenih otkucaja srca tijekom odmora. Na taj način pomaže bebama da i sami stabiliziraju svoje disanje i otkucaje srca, zbog čega lakše utonu u san i kvalitetnije spavaju.

Lulla lutka oponaša blizinu majke, ispušta zvukove disanja i otkucaja srca. Na taj način pomaže bebama i da sami uravnoteže svoje disanje, lakše utonu u san i bolje spavaju.

Stvarni zvukovi disanja i otkucaja srca (koje je snimila instruktorica joge) čuju se kada beba pritisne središnji dio igračke, odnosno kada privinu Lulla lutku uz sebe. Lutka ima vrlo neutralan izgled, pa je prikladna za djecu ženskog i muškog spola u svim zemljama svijeta.

Patent za ovu igračku nadahnut je istraživanjima provedenim nad klokanima koji svoju mladunčad drže u tobolcu odnosno u stalnom kontaktu sa svojim tijelom. Iza cijelog projekta stoji Eyrún Eggertsdóttir s Islanda, koja je došla na ideju za ovu lutku kada je shvatila da ne može uvijek biti uz svoje sinove prije nego što utonu u san.

Unutrašnji dio je napravljen od hipoalergenskog materijala, a vanjski od prirodnog pamuka koji može upiti miris roditelja, te tako dodatno umirit bebu prije sna. Također, cijelu igračku je moguće oprati u stroju za pranje rublja.

Lulla se može naručiti preko interneta po cijeni od sedamdesetak američkih dolara, odnosno oko 480 kuna.

U videu pogledajte kako ova lutka može pomoći bebama da lakše utonu u sat, te da zdravije spavaju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju