Američka glumica, komičarka i aktivistica Jennifer Lewis po mnogima je najbolje odjevena dama na 70. dodjeli nagrada Emmy.

Galerija Jennifer Lewis Jennifer Lewis u tajicama, majici i tenisicama brenda Nike Karamo Brown i Jennifer Lewis na Emmyjima +1 Jennifer Lewis

Ovu titulu nije ponijela zahvaljujući glamuroznoj toaleti neke cijenjene modne kuće. Naime, Jennifer je na dodjelu stigla u tajicama, majici i tenisicama sportskog brenda Nike.

Njezina neobična kombinacija kakvu ne viđamo na ovakvim događanjima zapravo je bila potpora Colinu Kaepernicku, igraču NFL-a koji se 2016. godine našao u središtu skandala zato što je prvo sjedio, a zatim i klečao tijekom sviranja američke himne uoči utakmica.

Njegov potez bio je tihi protest protiv policijske brutalnosti nad Afroamerikancima u SAD-u, a ubrzo su mu se pridružili i drugi igrači. Colin je u međuvremenu ostao bez angažmana i sponzora.

Jennifer Lewis u tajicama, majici i tenisicama brenda Nike Jennifer Lewis u tajicama, majici i tenisicama brenda Nike (Foto: Getty Images)

Međutim, nedavno je stigla vijest da je brend Nike Kaepernicka odabrao za zaštitno lice svoje nove kampanje. Upravo taj brend izrađuje uniforme za momčadi NFL-a pa su mnogi ovo shvatili kao njihovo jasno zauzimanje stava po pitanju rasne nejednakosti u SAD-u. Colinovi najžešći kritičari odmah su najavili bojkot brenda, ali to nije ipak naštetilo njihovoj prodaji.

Hvala ti, Colin. Hvala ti za sve što radiš. Hvala ti na hrabrosti. Hvala što si kleknuo, kazala je na dodjeli Emmyja Jennifer Lewis, o čijem će se modnom izdanju s važnom porukom još dugo pričati.

Protest Erica Reida i Colina Kaepernicka na utakmici u rujnu 2016. godine Protest Erica Reida i Colina Kaepernicka na utakmici u rujnu 2016. godine (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju