Kraljica Elizabeta najdugovječnija je britanska vladarica i ona koja je zasigurno osvojila najviše srca u svojoj dugoj vladavini. U veljači je dobila posebnu titulu – postala je prvi britanski monarh koji je proslavio platinasti jubilej, odnosno 70 godina službe narodu Ujedinjenog kraljevstva.

Kako bi prigodno proslavili ovu posebnu prigodu, kraljevska obitelj je odučila slaviti tijekom cijele godine. Za cijelu godinu je spreman svečani program koji će kulminirati od 2. do 5. lipnja.

Galerija Princ Louis Kraljevska obitelj Princ Louis i Catherine Middleton +7 Maleni princ Louis ne može izdržati još formalnosti

Četiri dana intenzivne proslave uključivat će razna javna događanja i aktivnosti u kojima će se veličati velikih 70 godina kraljičine vladavine. Građani će imati priliku uživati u koncertima, vojnim paradama, raskošnim gozbama i svečanim povorkama.

Princ Louis Kraljevska obitelj na balkon Buckinghamske palače (Foto: Afp)

Prvi dan slavlja obilježila je svečana kraljičina povorka koja je krenula 2. lipnja u 11 sati, a poveli su je 1. Bataljun, Irska garda, više od 1200 časnika i vojnika, stotine vojnih glazbenika i 240 konja.

Međutim, svu ovu raskoš u drugi plan su stavili najmlađi članovi kraljevske obitelji koju su nasmijali javnost i sve prisutne. Prinčevi Louis i George te princeza Charlotte, smjestili su se na balkon Buckinghamske palače kako bi pogledali svečani let koji se održao nakon kraljičine rođendanske proslave.

Kraljevska obitelj Kraljevska obitelj na balkon Buckinghamske palače (Foto: Afp)

Malenim prinčevima i princezi slavlje nije stvaralo previše zabave pa su je odlučili napraviti sami. Na fotografijama s balkona se mogu vidjeti nasmiješena i razigrana dječja lica koja nisu mogla zadržati ozbiljnost, ni pored svoje bake, roditelja i ostalih članova kraljevske obitelji 

Princ Louis Princ Louis izrazom lica govori da je došlo vrijeme za igru (Foto: Profimedia)

Najsimpatičniji je bio trogodišnji princ Louis koji nije mogao sakriti nezadovoljstvo što mora biti ozbiljan u ovom svečanom trenutku. Situacija ga nije previše zanimala, kao što je to i normalno kod jednog trogodišnjaka, pa je cijelome svijetu pokazao simpatične izraze lica koji pokazuju da je dosta formalnosti i da je sada vrijeme za igru.

Princ Louis i Catherine Middleton Maleni princ Louis ne može izdržati još formalnosti (Foto: Profimedia)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju