Romantična drama "Bilježnica" redatelja Nicka Cassavetsa premijeru je doživjela 2004. godine, ali produkcija filma započela je mnogo godina ranije.

Producentski studio New Line Cinema dočepao se prava na ekranizaciju istoimene knjige Nicholasa Sparksa još 1996. godine i zadužio je Jeremyja Levena za pisanje scenarija za koji se zainteresirao čak i Steven Spielberg.

On je 1998. godine razmišljao o verziji filma u kojoj bi ulogu Noe Calhouna glumio Tom Cruise. Spielberga su obveze spriječile da se obveže na režiju filma, pa ta ideja nikada nije realizirana.

Sada je još jedan slavni glumac otkrio kako je upravo on u jednom trenutku trebao biti Noah.

To je - George Clooney. George trenutačno promovira svoj novi film "The Midnight Sky", koji će se prikazivati na Netflixu, a u intervjuu za Deadline ispričao je s kojim je holivudskim velikanom trebao glumiti u filmu: Paul Newman i ja trebali smo zajedno raditi 'Bilježnicu'. Trebao sam glumiti mlađu verziju njegovog lika i to je zvučalo zabavno. Našli smo se i rekli: 'To je to. Ovo će biti sjajno.'

Međutim, nakon tog sastanka George je otišao doma, počeo gledati neke od Newmanovih najvećih filmskih klasika i preplašio se.

George Clooney...

glasova:

On je jedna od najljepših osoba koje ste ikad mogli vidjeti. Kada smo se opet našli, rekao samo mu: 'Ne mogu te glumiti! Uopće ne izgledam poput tebe. To bi bilo ludo.' Jednostavno smo željeli napraviti ovaj film jer smo željeli raditi zajedno, ali na kraju to nije bila prava stvar za nas, zaključio je George.

Ulogu Noe u mlađoj dobi naposljetku je dobio Ryan Gosling, a u starijeg Nou glumio je legendarni James Garner.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju