Za neslavnu titulu najružnijih cipela na svijetu dugo se bore Ugg čizme i gumene Crocsice, ali mnogi bi je istog trena dodijelili potonjima

Modni stručnjaci vjerojatno su se šokirali kada su na reviji britanskog dizajnera Christophera Kanea održanoj u sklopu londonskog Tjedna mode vidjeli manekenke u gumenim sandalama brenda Crocs.

Prvi model (ne)popularnih Crocsica napravljen je 2002. godine i predstavljen na floridskom Sajmu nautike. Proizvođači su tamo izložili 200 pari i odmah ih rasprodali. Ubrzo se SAD-om počeo širiti glas o ružnim, ali izuzetno udobnim gumenim sandalama, a kada su ih odjednom počele nositi i svjetske zvijezde poput Jacka Nicholsona njihova popularnost postala dosegla je globalnu razinu.

U posljednjih 10 godina uglavnom su predmet iščuđavanja i šala zbog nezgrapnog izgleda pa se vjerojatno nitko nikada nije ni usudio pomisliti da će se jednog dana naći na modnim pistama. Tamo ih je doveo Christopher Kane koji je u svojoj kolekciji za proljeće/ljeto 2017. predstavio Crocsice ukrašene poludragim kamenjem i kristalima.

Uvijek radim s neočekivanim komadima i kombinacijama, transformiram ono svakodnevno u poželjan luksuz. Želio sam staviti svoj pečat i DNA na klasične Crocsice i postići nešto posebno. Mramorni uzorak jako je zemaljski i često o Crocsicama razmišljam na vrlo prizemljen način, kao nešto što se može nositi s večernjom haljinom ili trapericama, a dodatak kamenja i kristala unosi malo luksuza u svakodnevan život. Crocsice su bez sumnje najudobnije cipele i volim to što su malo čudne i što ih neki percipiraju kao ružne, rekao je dizajner za Vogue.

Ovaj luksuzan 'makeover' gumenih sandala komentirao se i na društvenim mrežama, a tamo je uglavnom dobio negativne kritike. Ma što je ovo?! Zašto se ovo događa? Grozno! Baš me briga tko ih je redizajnirao, one nikada neće biti lijepe. Nema prigode u kojima ih se može nositi, samo je jedan u nizu komentara.

Biste li nosili ove Crocsice?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju