Odrasla je u skromnoj obitelji, a već kao tinejdžerica počela se baviti pjevanjem. Zahvaljujući svojem talentu, predanom radu i upornosti danas je smatraju jednom od najvećih pjevačkih diva, a tek joj je 50 godina

Galerija Celine Dion Celine Dion - 9 Celine Dion - 8 +7 Celine Dion na vrhuncu popularnosti
Céline Marie Claudette Dion
rodila se 30. ožujka 1968. godine u siromašnoj obitelji u Charlemagneu u Kanadi kao najmlađa od 14 djece. Od najranije dobi pokazivala je interes za glazbu, a svoje pjevačko umijeće dokazala je već kao tinejdžerica.

S 13. godina snimila je svoj prvi samostalni album na francuskom jeziku po imenu La voix du bon Dieu, a godinu dana kasnije pobijedila na natjecanju World Popular Song Festival kojeg su u osamdesetim godinama prošlog stoljeća nazivali i orijentalnom Eurovizijom.

Godine 1988. pobijedila je i na pravoj Euroviziji izvodeći pjesmu "Ne partez pas sans moi", te predstavljajući Švicarsku.
Planetarnu slavu dostigla je u devedesetim godinama prošlog stoljeća kada je počela izdavati albume na engleskom jeziku kao što su "Falling Into You" te "Lets Talk About Love" na kojem se nalazio i jedan od najprodavanijih singlova svih vremena - hit My Love Will Go On iz filma Titanic.

Nemojte se predati samo karijeri. Neka karijera bude vaša strast. Neka vam donose zadovoljstvo. Ali nemojte da postane dio vašem identiteta. Puno ste vrijedniji od toga, rekla je kanadska pjevačica u jednom intervjua.

Ne čudi stoga što je na vrhuncu karijere, odnosno 1999. godine, najavila (privremeno) povlačenje iz glazbe kako bi se posvetila svojem obiteljskom životu.

U svojoj dugogodišnjoj kaerijeri snimila je 26 albuma, a od 2003. do 2007. godine svake je večeri izvodila show A New Day u dvorani The Colosseum u hotelu Ceasars Palace u Las Vegasu, te ga učinila najuspješnijim koncertnim prostorom svih vremena prodavši ulaznice u protuvrijednosti od 385 milijuna američkih dolara. Celine Dion - 7 Celine Dion na vrhuncu popularnosti (Foto: Getty Images)
Kad ju mediji pitanju na koji je dio svoga života najponosnija, ona bez razmišljanja spominje svoju djecu, točnije 17 godina starog Renea Charlieja, te sedmogodišnje blizance Nelsona i Eddyja koje je rodila u braku sa svojim glazbenim manadžerom i suprugom Renéom Angélilom.

Znala sam da će oni biti najposebnija stvar u moje životu, ali koliko su djeca moćna nikad nećete znati dok ne rodite. Moja djeca me uravnotežuju da živim pravim životom. Ono što najviše želim u životu da budem uspješna majka. To želim više i od uspjeha u show businessu.

Nedavno je ispuhala 50 svječica na rođendanskoj torti, a o svojim godinama govori samo s pozitivom.

Ne postoji starenje, već zrelost i znanje. Prekrasno je. Ja to zovem ljepotom.

Kako se kroz godine mijenjala Celine Dion, koja je priznala kako se u mladnosti nije smatrala lijepom, niti kul, pogledajte u našoj fotogaleriji. Celine Dion Celine Dion s djecom na sprovodu Renéa Angélila 2016. godine Foto: Getty Images

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju