Zbog razvoja tehnologije u posljednjih nekoliko desetljeća značajno se promijenio način na koji se snimaju filmovi. Glumci sve češće snimaju pred zelenim ekranom, koji se zahvaljujući računalno generiranim slikama (CGI) lako pretvara u bilo koju željenu pozadinu.

No definicija onoga što publika smatra poželjnim i privlačnim – barem kada su glumci u pitanju – nije se mnogo promijenila. Na cijeni je i dalje glumački talent, ali i atletski građeno tijelo, atraktivno lice, veliki osmijeh te njegovana i gusta kosa.

Dodatan plus? Kada nova holivudska nada podsjeća na renomiranu glumačku zvijezdu iz mladih dna koje su voljele naše mame i bake.

Raquel Welch i Eva Mendes 10 holivudskih klonova: Zvijezde koje povezuje nevjerojatna sličnost

Otkako se proslavio u devedesetim godinama prošlog stoljeća Brada Pitta, primjerice, često uspoređuju s legendarnim glumcem i redateljem Robertom Redfordom.

Sličnost između dvaju glumaca je tolika da o njoj na šaljivi način progovaraju i u zajedničkom filmu "Zanimanje: špijun" iz 2001. godine. Iako izgledaju poput oca i sina, nisu u rodu. I nisu jedini takav primjer u holivudskoj tvornici snova.

Tko je original, a tko kopija? - 5 Tko je original, a tko kopija? 7 transformacija slavnih dama koje su nas ostavile bez teksta

Nevjerojatna sličnost dijeli i slamatelja ženskih srdaca Roba Lowa i 15 godina mlađeg Iana Somerhaldera, ili pak 47. godišnjeg britanskog glumca Christiana Balea i 33 godina starijeg Jamesa Brolina.

Zavirite u našu fotogaleriju i provjerite koliko su ovih pet parova slavnih glumaca zapravo slični.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju