Nakon što smo jučer objavili post na Facebooku Zadovoljne u kojem tražimo svoje čitateljice da s nama podijele fotografije svojih pisanica i uskrsnih stolova, zadale ste nam prave probleme.

Galerija Pisanice Jasmine Gregurević Pisanice Ivane Krešić Bošnjak Pisanice Višnje Pletikosić Pejić +26 Pisanice Željke Višić

U komentarima se našlo toliko prekrasnih fotografija uskrsnih jaja i drugih simpatičnih detalja da nismo znali što odabrati i objaviti. Istina glasi da svaka od tih objavljenih fotografija zaslužuje biti u našoj galeriji. Nažalost, morali smo ograničiti broj na njih 30.

Pisanice Katje Grabrovec Pisanice Katje Grabrovec (Foto: Katja Grabrovec / Facebook Zadovoljne.hr)

Čitateljica Zadovoljne su prave umjetnice koje suvereno vladaju različitim tehnikama ukrašavanja jaja – od samostalnog oslikavanja s bojama i kistićima do uljepšavanja s voskom ili pak ljuskama jajeta i različitog začinskog bilja.

Pisanice Sanje Bičvić Marinić Pisanice Sanje Bičvić Marinić (Foto: Sanja Bičvić Marinić / Facebook Zadovoljna.hr)

Oduševile ste nas i svojom vještinom decoupagea koja koristi razmućeni bjelanjak kao ljepilo za lijepljenje ukrasnih salveta na površinu kuhanih jaja.

Pisanice Ivane Kokotec Pisanice Ivane Kokotec (Foto: Ivana Kokotec / Facebook Zadovoljna.hr)

I dok su neke čitateljice Zadovoljne prednost dale bojanju jaja u različitim bojama od crvene i ljubičaste do srebrne ili čak crne, druge su nas inspirirale naturističkim pristupom i apsolutnim minimalizmom ukrašavanja.

Pisanice Nike Troha Pisanice Nike Troha (Foto: Nika Troha / Facebook Zadovoljna.hr)

Dio zapanjujućih pisanica čitateljica Zadovoljne pogledajte u galeriji na početku teksta, a sva mala umjetnička djela na našem Facebook postu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju