Na tržnici u zagrebačkim Gajnicama svoj dom pronašao je mačak Boris kojeg je ondje prije tri godine netko ostavio, no Borisu se sreća osmjehnula te su ga prodavači i kupci tržnice jako dobro prihvatili, brinu se o njemu i on je postao njihova maskota.

Simpatičan Boris dane provodi u društvu kumica i prodavača koji ga hrane, a i kupci na tržnici vole ga pomaziti. Vode računa i o njegovu zdravlju te je cijepljen i očišćen od nametnika, a kada zatreba odvedu ga veterinaru. Kada ga je prije tri godine netko ostavio na tržnici u zagrebačkim Gajnicama, prodavači su se počeli brinuti o njemu te je postao njihova maskota.

Boris rado osladi brk sirovim meso, a ima i svoje najdraže mjesto na placu na kojem dobiva mliječne proizvode. Kada se dobro najede, voli se izlažavati na pultu mesnice gdje mu je najfinije meso. Ime je dobio po plac majstoru jer poput njega čuva plac i ondje uživa, ne odlazi nikuda, kako je došao, tako je i ostao, dotepenec, kažu prodavači.

Slika nije dostupna Ma, pahuljica! Upoznajte bišona kojeg je lako zamijeniti za pufastog plišanca

Osim po komadiću lijevog uha koji mu nedostaje, mačka Borisa lako je prepoznati i po bijelom brku koji je postao njegov zaštitni znak. Ma, Boris je baš faca i pol!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju