Na tržnici u zagrebačkim Gajnicama svoj dom pronašao je mačak Boris kojeg je ondje prije tri godine netko ostavio, no Borisu se sreća osmjehnula te su ga prodavači i kupci tržnice jako dobro prihvatili, brinu se o njemu i on je postao njihova maskota.

Galerija Mačak Boris maskota je tržnice u Gajnicama - 6 Mačak Boris maskota je tržnice u Gajnicama - 3 Mačak Boris maskota je tržnice u Gajnicama - 7 +3 Mačak Boris maskota je tržnice u Gajnicama

Simpatičan Boris dane provodi u društvu kumica i prodavača koji ga hrane, a i kupci na tržnici vole ga pomaziti. Vode računa i o njegovu zdravlju te je cijepljen i očišćen od nametnika, a kada zatreba odvedu ga veterinaru. Kada ga je prije tri godine netko ostavio na tržnici u zagrebačkim Gajnicama, prodavači su se počeli brinuti o njemu te je postao njihova maskota.

Mačak Boris maskota je tržnice u Gajnicama - 7 Mačak Boris voli se izležavati na pultu mesnice gdje mu je najfinije meso (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)

Boris rado osladi brk sirovim meso, a ima i svoje najdraže mjesto na placu na kojem dobiva mliječne proizvode. Kada se dobro najede, voli se izlažavati na pultu mesnice gdje mu je najfinije meso. Ime je dobio po plac majstoru jer poput njega čuva plac i ondje uživa, ne odlazi nikuda, kako je došao, tako je i ostao, dotepenec, kažu prodavači.

Pufasti bišon iz Južne Koreje ima preko 142.000 pratitelja na Instagramu Ma, pahuljica! Upoznajte bišona kojeg je lako zamijeniti za pufastog plišanca

Osim po komadiću lijevog uha koji mu nedostaje, mačka Borisa lako je prepoznati i po bijelom brku koji je postao njegov zaštitni znak. Ma, Boris je baš faca i pol!

Mačak Boris maskota je tržnice u Gajnicama - 2 Na tržnici u Gajnicama o Borisu svi brinu i maze ga (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju