Nesvakidašnji prizor izazvao je znatiželju javnosti na imanju Elvisa Medveda iz sela Kozice blizu Slatine. Mačka Crna koja je izlegla mačiće, zajedno sa svojim potomstvom čuva i jaja koje je ondje izlegla jedna isto tako posebna kokoš imena Đurđa.

Galerija Mačka Crna u kokošinjcu čuva jaja - 1 Mačka Crna u kokošinjcu čuva jaja - 2 Mačka Crna u kokošinjcu čuva jaja - 4 +3 Dok čuva svoje mačiće, Crna ujedno čuva i jaja

Životinjski svijet često nas fascinira svojim neobičnostima i prizorima koji nas iznenađuju, ali i stave osmijeh na lice. Tako se između mačke Crne i kokoši Đurđe stvorila posebna povezanost zbog koje su ove dvije "prijateljice" izazvale znatiželju javnosti.

Mačka Crna u kokošinjcu čuva jaja - 3 Maca Crna omacila se na istom mjestu na kojem Đurđa nese jaja (Foto: Ivica Galovic/Pixsell)

Naime, kako otkriva njihov vlasnik Elvis Medved iz sela Kozice blizu Slatine, maca spava u kokošinjcu na istom mjestu gdje i koka nese jaja, a sada se Crna ondje i omacila. Tako da sada dok čuva svoje mačiće, Crna ujedno čuva i jaja, a nerijetko se dogodi i da joj se Đurđa pridruži tako da zajedno sjede čuvajući mačiće i jaja.

Mačka Crna u kokošinjcu čuva jaja - 6 Elvis Medved iz sela Kozice blizu Slatine vlasnik je mačke Crne i kokoši Đurđe (Foto: Ivica Galovic/Pixsell)

Đurđa dođe snesti jaje pa ostane po četiri, pet sati sjediti na njemu i na mačićima, kaže Elvis Medved te dodaje kako između njih dvije nema niti malo straha, a Đurđa je čak zaštitnički nastrojena prema mačićima.

Slika nije dostupna Želi vas samo za sebe: Znakovi da je vaša mačka (previše) razmažena

Maca leži u umivaoniku Najdraže šašavice: Zašto mačke prate svoje vlasnike (čak i) na WC?

Niti se mačka boji kokoši, niti se kokoš boji mačke, jednostavno su se privikle jedna na drugu. Nema toga da bi mačka nju napala niti da kokoš hoće nju čvoknuti. Ali Đurđa ne da da se diraju mačići, odmah hoće čvoknuti, otkriva vlasnik.

Đurđa je i inače posebna kokoš, ne druži se baš puno s drugim kokošima, ali društvo mace i njezinih mačića očito joj odgovara.

Mačka Crna u kokošinjcu čuva jaja - 5 Dok čuva svoje mačiće, Crna ujedno čuva i jaja (Foto: Ivica Galovic/Pixsell)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju