Dan pada tvrđave Bastille u Francuskoj se obilježava kao najveći i najvažniji državni praznik. Tvrđava je služila kao zatvor za protivnike režima Luja XVI. i političke zarobljenike, a nakon njezina pada 14. srpnja 1789. godine, dolazi do kulminacije narodnog nezadovoljstva i sukoba između plemstva i građana te službeno započinje Francuska revolucija.

Galerija Brigitte i Emmanuel Macron na vojnoj paradi Emmanuel i Brigitte Macron na vojnoj paradi povodom obilježavanja pada Bastille Emmanuel i Brigitte Macron na vojnoj paradi povodom obilježavanja pada Bastille +1 ... i poljubio njezinu ruku

Francuski predsjednik Emmanuel Macron i prva dama Brigitte Macron jučer su prisustvovali vojnoj paradi kojom se obilježava ovaj praznik.

Pratili su 94 aviona, 219 vojnih vozila, 200 konja i 6500 pripadnika vojnih snaga koji su marširali tijekom parade.

Emmanuel i Brigitte Macron na vojnoj paradi povodom obilježavanja pada Bastille Emmanuel Macron prišao je svojoj supruzi... (Foto: Profimedia)

Prilikom dolaska na podij na kojem su sjedili uvaženi gosti i uzvanici, predsjednik Macron pokazao je da je pravi kavalir starog kova i poljubio ruku svoje supruge.

Običaj rukoljuba danas je gotovo iščeznuo, ali stoljećima se u zapadnoj civilizaciji smatrao gestom kojom muškarac iskazuje svoje poštovanje prema ženi. Upravo zato što je ova gesta postala prava rijetkost, mnoge žene smatraju je vrlo romantičnom. Sudeći prema njezinoj rekaciji, i Brigitte je jedna od njih.

Emmanuel i Brigitte Macron na vojnoj paradi povodom obilježavanja pada Bastille ... i poljubio njezinu ruku (Foto: Profimedia)

Besprijekorna Brigitte Macron: Izdanje za krunidbu kojem nitko neće naći manu Bračni par Macron - 1 Brigitte Macron Bračni par Macron - 2 +0 Bračni par Macron - 4

Kolinda Grabar-Kitarović i Brigitte Macron: Koja je dama odabrala bolje izdanje za finale SP-a? Kolinda Grabar-Kitarović i Brigitte Macron na utakmici Argentine i Francuske - 6 Kolinda Grabar-Kitarović i Brigitte Macron na utakmici Argentine i Francuske - 5 Brigitte Macron na utakmici Argentine i Francuske +5 Kolinda Grabar-Kitarović i Brigitte Macron na utakmici Argentine i Francuske - 8

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju