Kada je u pitanju preljub, mnoge žene bore se sa sumnjom u vjernost svog partnera. Zato je tvrtka Durmet odlučila lansirati proizvod koji može pomoći da se nevjera dokaže

Madraci 'obogaćeni' tehnologijom više nisu rijetkost. Tako postoje modeli koji masiraju leđa i oni koji sami reguliraju toplinu. Po korisnosti bi ih sve mogao nadmašiti madrac koji -razotkriva preljubnike.

U madrac 'Smarttress' ugrađeni su detektori i senzori za očitavanje pokreta, vibracija i težine.

'Pametni' madrac pod nazivom 'Smarttress' proizvela je španjolska tvrtka Durmet. U madrac koji košta 1.200 funti (11.473 kuna) ugrađeni su detektori pokreta i težine, a u oprugama madraca nalaze se senzori vibracija.

Detektori i senzori povezani su s mobilnom aplikacijom koja skuplja podatke o svemu što se događa na madracu - od trajanja njegove upotrebe do intenziteta pokreta.

 Ukoliko madrac očita nepredviđenu težinu, pokrete i vibraciju, aplikacija na vaš mobitel automatski šalje poruku u kojoj vas obavještava o 'zbivanjima' u vašem krevetu.

Došli smo na ovu ideju kada smo vidjeli statistiku koja kaže da su Španjolci najveći preljubnici u Europi. Ovo je koncept koji će umiriti i žene i muškarce. Izvana madrac izgleda potpuno normalno i ugodno, a unutra skriva vrhunsku tehnologiju.

 Mislimo da će postići veliki uspjeh diljem svijeta zato što je primarno dizajniran za lov na partnere koji varaju, zaključio je Jose Antonio Muinos, glasnogovornik tvrtke.