U čarobnoj staroj jezgri Zagreba, preciznije u Dežmanovu prolazu, koja tako opojno miriše na neka stara vremena, svi ljubitelji klizanja, ali i oni koji će to tek postati cijeli mjesec prosinac mogu uživati u najposebnijem klizalištu – možda čak i najmanjem klizalištu na svijetu. Velvet klizalište svim Zagrepčanima donosi pravu ledenu bajku

'Konačno su Zagrepčani došli k pameti... Predivna stara jezgra koja može bez imalo srama konkurirati jednom Salzburgu, Beču ili Ljubljani', komentirala je na Facebooku jedna sljedbenica rada zagrebačkog umjetnika Saše Šekoranje.

Dok klinci uživaju u klizanju, odrasli na ovom magičnom mjestu mogu guštati u kuhanom vinu, fritulama, slasticama s cimetom, klinčićem, kestenom i ostalim zimskim delicijama

Čime su je stara zagrebačka jezgra i Saša toliko oduševili? Bajkovitim malim klizalištem otvorenim u sklopu cafea Velvet u Dežmanovom prolazu. Saša, koji je uredio ovu malu ledenu bajku zajedno sa stručnjakinjom za PR Anom Petričić Gojanović, u šali kaže da je s promjerom od 4,5 metra riječ o najmanjem klizalištu na svijetu, ali ova ledena idila ljubiteljima klizanja donosi itekako veliku sreću, naročito djeci za koju je minijaturno klizalište i najpogodnije.

'Ugođaj na klizalištu stvaraju i pjevači koji izvode božićne pjesme, a čaroliji cjelokupnog prizora pridonosi i mala šuma borova i božikovine koja okružuje klizalište. Klizaljke se mogu unajmiti, a klizalište je otvoreno od 8 do 23 sati tijekom prosinca i siječnja', govori Saša. Klizalište je napravljeno na drvenoj podlozi te je okruženo ogradom izrađenom od trupaca drveta. Navečer, kada se lampice postavljene na drveću upale, klizalište se pretvara u najčarobnije mjesto.

Dok klinci uživaju u klizanju, odrasli na ovom magičnom mjestu mogu guštati u kuhanom vinu, fritulama, slasticama s cimetom, klinčićem, kestenom i ostalim zimskim delicijama. Velvet klizalište zasigurno će još više pridonijeti procvatu Dežmanovog prolaza.

'Dežmanov prolaz u Zagrebu dugo je bio 'mrtav', a posljednjih godina je procvao i postao jedna od najljepših ulica u Zagrebu', ističe Saša.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju