Iako se trenutno tako ne čini, ljeto je iza ugla. U to vrijeme najmanje volimo stajati pored vrućeg štednjaka, zato nam je Maja Brekalo otkrila tri slasna recepta od samo tri sastojka koje ćemo ovih toplih dana raditi za doručak, užinu ili zdravi desert.

  Galerija Sladoled od banane i maline Sladoled od banane i maline Maja Brekalo +8 Smoothie od banane, macha praha i Adez biljnog napitka od soje

Sladoled od banana i malina

Sastojci: (za 4-5 porcija ili 6 sladoleda na štapiću)

¼ šalice ili 6 žlica Adez biljnog napitka od kokosa
3 banane
1 šalica smrznutih malina

Priprema:

Dvije vrlo zrele banane narežite na kolutiće i stavite u zamrzivač na nekoliko sati ili preko noći. Bitno je da su dosta zrele jer će tako smjesa biti kremastija i lakše će se blendati.

Jednu bananu, dvije smrznute i smrznute maline stavite u blender te im dodajte biljni napitak od kokosa. Blendajte dok smjesa ne bude glatka i kremasta. Poslužite odmah u zdjelicama ili njome napunite kalupe za sladolede na štapiću i ostavite još barem sat vremena u zamrzivaču.

Zeleni smoothie od banane i macha praha Zeleni smoothie od banane i macha praha Foto: Sandro Sklepić

Smoothie od banane i macha praha

Sastojci: (za 2 čaše od 3 dcl)

2 šalice Adez biljnog napitka od soje
3 banane
2 žličice macha praha

Priprema:

Dvije vrlo zrele banane narežite na kolutiće i stavite u zamrzivač na nekoliko sati ili preko noći. Bitno je da su jako zrele jer će se tako moći smrznute fino izblendati, a smoothie će biti jako kremast.

Smrznute banane stavite u blender i dodajte im još jednu svježu bananu, macha prah i biljni napitak od soje. Dobro izblendajte dok ne dobijete fini kremasti smoothie. Poslužite i konzumirajte odmah!

Palačinke od banane i zobenog brašna Palačinke od banane i zobenog brašna Foto: Sandro Sklepić

Palačinke od banane i zobenog brašna

Sastojci: (Za 3 palačinke)

¼ šalice ili 6 žlice Adez biljnog napitka od badema
2/3 šalice zobenog brašna
2 banane

Priprema:

Banane usitnite u blenderu s biljnim napitkom od badema. Zatim dodajte smjesi zobeno brašno i sve dobro promiješajte.

Tavicu dobro zagrijte i namažite ju kokosovim uljem. Na nju stavite dvije do tri žlice smijese te oblikujte žlicom palačinku da ne bude predebela. Pecite na jednoj strani minutu do dvije, a zatim palačinku okrenite i pecite dok ne dobije boju. Poslužite ih s javorovim sirupom ili nekim drugim nadjevom po želji. U slast!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju