Dječje majice koje se prodaju u jednom lancu supermarketa naišle su na kritike jer neki tvrde da natpisi na majicama promiču rodne stereotipe, a nezadovoljstvo je otišlo toliko daleko da pojedinci traže da se majice povuku iz prodaje

Majice za djevojčice i dječake koje se mogu kupiti u britanskom lancu supermarketa Sainsbury izazvale su brojna negodovanja i pokrenule raspravu. Naime, mnogi smatraju da majice, preciznije natpisi koji se nalaze na njima, promiču rodne stereotipe.

Dječje majice koje se prodaju u jednom lancu supermarketa naišle su na kritike jer neki tvrde da natpisi na majicama promiču rodne stereotipe

Fotografije majica na Twitteru objavio je Henry Mance željeći istaknuti bitnu razliku između ova dva komada odjeće. Naime, na crvenoj majici za djevojčice piše "mala i voljena", a na majici za dječake "hrabar i jak". Henryjeva objava pokrenula je lavinu komentara u kojima se osuđuje "nazadno pravljenje razlike između odjeće za djevojčice i dječake".

"Zašto ne bi sva djeca mogla biti hrabra, mala, voljena i jaka", piše u jednom komentaru, dok se u drugom ističe da se kod odjeće za malu djecu ne bi smjela raditi takva razlika, odnosno da istu odjeću mogu nositi i dječaci i djevojčice. Neki traže i da se majice povuku iz prodaje.


"Ti bokca! Ovo je grozno i nedopustivo. Sainsbury, saberi se i makne te majice s polica", piše jedna korisnica Twittera.

Sainsbury je morao reagirati na kritike te je u službenoj izjavi poručio:

"Ove majice vrlo su popularne među našim kupcima, a mi uvijek pozdravljamo njihovu povratnu informaciju. Nudimo širok izbor odjeće i sigurno nam nije bila namjera bilo koga uvrijediti"
, izjavio je glasnogovornik Sainsburyja. Pogledajte i nedopustivu sramotu u dječjem udžbeniku koja je zabrinula roditelje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju