Jedan od najznačajnijih kontratenora današnjice proslavit će 35 godina umjetničkoga rada svečanim koncertom u četvrtak, 21. rujna u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu

Maks Emanuel Cenčić smatra se jednim od najznačajnijih i najsvestranijih kontratenora današnjice. Slavu je stekao pjevajući baroknu glazbu – tehnički briljantno, istodobno moderno i emocionalno zanimljivo. Nastupao je u svjetskim opernim kućama (od Bečke državne opere do Carnegie Halla u New Yorku) i surađujući s nekima od najvećih dirigenata specijaliziranih za baroknu glazbu. Na početku karijere pjevao je s Bečkim dječacima kada su ga prozvali „čudom od djeteta“.

Godišnjicu umjetničkoga rada odlučio je obilježiti svečanom koncertnom izvedbom Orfeja i Euridike Christopha Willibalda Glucka pod ravnanjem maestra Nikše Bareze na pozornici Hrvatskoga narodnog kazališta.

Godišnjicu umjetničkoga rada odlučio je obilježiti svečanom koncertnom izvedbom Orfeja i Euridike Christopha Willibalda Glucka pod ravnanjem maestra Nikše Bareze na pozornici Hrvatskoga narodnog kazališta gdje je i započeo svoj profesionalni rad. Koncert će se održati u četvrtak, 21. rujna.

Nakon izvedbe bit će organiziran razgovor s Maksom Emanuelom Cenčićem, uz izložbu te videoprojekcije njegovih najuspješnijih opernih kreacija. Razgovor će voditi glazbeni publicist Zlatko Madžar.

Sljedeće večeri, 22. rujna bit će ponovljena koncertna izvedba Gluckova Orfeja i Euridike, također pod ravnanjem maestra Bareze, dok će u istoj ulozi Orfeja nastupiti nacionalna prvakinja Opere HNK Dubravka Šeparović Mušović.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju