Mala patuljasta vodenkonjica koja je u Zoološkom vrtu Grada Zagreba na svijet došla prije dva mjeseca zvat će se Lotta.

Galerija Malena patuljasta vodenkonjica iz zagrebačkog zoo vrta dobila je ime Lotta Malena patuljasta vodenkonjica iz zagrebačkog zoo vrta dobila je ime Lotta - 7 Malena patuljasta vodenkonjica iz zagrebačkog zoo vrta dobila je ime Lotta - 4 +4 Volonterka Ana Cindrić s Inolom i Lottom

Prijedloge kako bi se mogla zvati dalo je na društvenim mreža više od tri tisuće građana, a dvanaest volontera Vrta koji su pazili na nju od rođenja te na njezinu mamu u posljednja dva mjeseca trudnoće izabralo je četiri najbolja prijedloga: Gloria, Pepa, LuLu i Lotta. Volonteri su potom glasali za ime koje im se najviše sviđa, a ono s najvećim brojem glasova sada nosi njihova ljupka štićenica.

Malena patuljasta vodenkonjica iz zagrebačkog zoo vrta dobila je ime Lotta - 5 Lotta je na svijet došla prije dva mjeseca (Foto: Zoološki vrt Grada Zagreba)

Ime joj savršeno pristaje! Počašćeni smo što smo mogli sudjelovati u izboru njezina imena. Lotta je bila uistinu sićušna kad je okoćena, a sada joj tepamo da je mala slatka bačvica! Dok smo nadzirali njezinu mamu Inolu u posljednjim tjednima trudnoće, pazili smo da porod ne počne u bazenu.

Brinuli smo se i hoće li Inola imati majčinski instinkt te hoće li malena znati sisati. Sretni smo što je sve prošlo dobro. Sada uživamo gledati kako se mama i malena lijepo druže i igraju, kazala je Ana Cindrić, koja u Zoološkom vrtu Grada Zagreba volontira od listopada prošle godine. Dodala je da joj je kao studentici veterine na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu monitoring obitelji patuljastih vodenkonja proteklih mjeseci bilo dragocjeno iskustvo.

Malena patuljasta vodenkonjica iz zagrebačkog zoo vrta dobila je ime Lotta - 6 Volonterka Ana Cindrić i Inola (Foto: Zoološki vrt Grada Zagreba)

Zoološki vrt ima nekoliko desetaka volontera, a Ana Cindrić u skupini je onih mlađih. Većina ih studira prirodne znanosti. U Vrtu najčešće pomažu timariteljima u brizi za životinje.

Hvala volonterima na požrtvovnom radu! Uz obitelj patuljastih vodenkonja proveli su sate i sate. Pravodobno su nam javljali svaku promjenu u ponašanju vodenkonjice, zahvaljujući čemu smo mogli mirnije iščekivati Lottin dolazak na svijet. Malena sada lijepo raste i razvija se pod njihovim budnim okom. Zato nam je drago što su sudjelovali i u izboru njezina imena, rekao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta Grada Zagreba.

Malena patuljasta vodenkonjica iz zagrebačkog zoo vrta dobila je ime Lotta - 4 Lotta obožava brčkanje u bazenu i trčkaranje oko njega (Foto: Zoološki vrt Grada Zagreba)

Obitelj patuljastih vodenkonja smještena je u paviljonu Kišna Afrika. Lotta je stalno u blizini mame Inole, a tata Otto od ženskog je dijela obitelji privremeno odvojen posebnom ogradicom. Otto ima 28, a Inola sedam godina. Oboje su u Zagreb došli iz Njemačke.

Par zagrebačkih patuljastih vodenkonja Otto i Inola dobili su mladunče koje još nema ime - 3 Ženskom mladunčetu vodenkonja u zagrebačkom zoo vrtu građani će moći izabrati ime

Inoli je Lotta prvo mladunče, no o malenoj se brine poput iskusne majke. Redovito je hrani mlijekom, a Lotta znatiželjno isprobava i sve što je na majčinu jelovniku – od matovilca do sijena.

Malena patuljasta vodenkonjica razigrano je mladunče. Obožava brčkanje u bazenu i trčkaranje oko njega.

Malena patuljasta vodenkonjica iz zagrebačkog zoo vrta dobila je ime Lotta - 3 Lotti volonteri tepaju da mala slatka bačvica (Foto: Zoološki vrt Grada Zagreba)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju