Zeleni korak koji svi trebamo napraviti

Zeleni korak akcija je koju dm provodi u suradnji s osnovnim školama iz cijele Hrvatske. Tisuće i tisuće malih ekologa od 2012. godine, zajedno s učiteljicama i učiteljima, roditeljima i susjedima u svojoj zajednici prikupljaju i recikliraju stari papir.

Mali ekolozi su tijekom pet godina akcije prikupili i reciklirali više od 1.500 tona starog papira i tako spasili više od 25 tisuća stabala. Naime, procjenjuje se da svaka tona recikliranog papira spasi oko 17 stabala.

 

U sjeverozapadnoj Hrvatskoj, na samoj granici s Mađarskom, školu pohađaju najbolji mali ekolozi. Naime, čak četiri generacije učenika Područne škole Gotalovo iz općine Gola ostvarile su najbolje rezultate u akciji Zeleni korak.

Zahvaljujući predanom prikupljanju starog papira, PŠ Gotalovo osvojila je brojne nagrade kojima im je dm odao priznanje za doprinos zaštiti okoliša. Tijekom godina učenike PŠ Gotalovo u akciji Zeleni korak dm je nagradio s 35.000 kuna, pametnom pločom, kantama za sortiranje otpada te elektronskim mikroskopom jer u dm-u akciju Zeleni korak smatraju ulaganjem u bolju budućnost i žele pomoći školama u odgajanju i obrazovanju ekološki osviještenih građana.

Škole diljem Hrvatske već su krenule s prikupljanjem starog papira u sklopu šestog Zelenog koraka, a najbolji način da male ekologe podržimo je da i sami napravimo zeleni korak i počnemo brinuti o okolišu koji ostavljamo najmlađima.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju