U blagdanskom vrtlogu radosti i tradicija jedan od najdražih trenutaka jest druženje s najmilijima i priprema božićnih kolača. Spojite te dvije aktivnosti u jednu i uživajte u kulinarskoj blagdanskoj avanturi. Uposlite svoje mališane i predajte im kuhaču u ruke kako biste zajedno s njima kreirali slasne deserte i stvorili prekrasne uspomene koje ćete zauvijek nositi u srcu.

Galerija Čokoladne lizalice u obliku borića na hrskavom štapiću - 11 Čokoladne lizalice u obliku borića na hrskavom štapiću - 10 Čokoladne lizalice u obliku borića na hrskavom štapiću - 21 +10 Čokoladne lizalice u obliku borića na hrskavom štapiću - 19

Ovih blagdana neka vaša djeca postanu vaši mali pomagači, posebice kada je u pitanju izrada blagdanskih kolača i keksića. Neovisno o tome jesu li mali ili veliki, mlađi ili stariji, neka njihove ručice doprinesu stvaranju živopisnih sjećanja. Uz malo šećera, boje i smijeha, stvorite s djecom fenomenalne blagdanske slastice u kojima će uživati cijela obitelj.
Neka vam mališani postanu sous chefovi koji će vam pomagati prilikom izrada kolačića Neka vam mališani postanu sous chefovi koji će vam pomagati prilikom izrada kolačića Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac
Igrajte se kuhinje
Baš kao u svakoj pravoj kuhinji, chef, odnosno vi, mora imati svog sous chefa. Dodijelite tu važnu ulogu starijem djetetu koje će potom delegirati mlađima ili ih pak sve učinite sous chefovima ako mislite da bi došlo do pobune. Ako je dijete starije, povjerite mu mjerenje sastojaka, no ako je ono mlađe, neka obavlja zadatke poput dodavanja zdjela, tanjura, mjerica itd. Vaši mali pomagači unijet će smijeh i radost u izradu božićnih kolača i keksića, što je i poanta ovog blagdanskog razdoblja, dok će se istovremeno osjetiti bitnima u obavljanju ovog slasnog zadatka pred vama.
Čokoladne lizalice u obliku borića na hrskavom štapiću - 21 Čokoladne lizalice u obliku borića na hrskavom štapiću - 21 Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio
Stvorite zanimljive kulinarske kreacije
Umjesto klasičnih božićnih kolačića, zajedno s djecom bacite se u izradu čokoladnih božićnih drvca kojima će biti teško odoljeti. Rastopite bijelu i tamnu čokoladu u zdjelicama i prebacite ih u vrećice za ukrašavanje kolača. Kao deblo koristite Lasta štapiće koji dolaze u različitim okusima – od lješnjaka i bijele čokolade do kokosa i kave. Njihovi zavodljivo prhki vafli napravljeni od pomno biranih sastojaka osvojit će na prvu, pa čak i one najizbirljivije među vama. Neka vaši mališani odluče koju ćete čokoladu upariti s kojim okusom i počnite s izradom. Istiskujte čokoladu po Lasta štapiću odozdo prema gore kako biste imali veću kontrolu i oblikujte drvce. Iako će čokolade možda biti posvuda, dozvolite i svojoj djeci da se okušaju u izradi čokoladnih drvca. Djeca će uživati u kreiranju i ukrašavanju čokoladnih borova raznobojnim jestivim ukrasima i tako stvoriti jedinstvene slastice koje će ispričati svoju slatku priču i osvojiti srca.
Lasta štapići Lasta štapići Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac
Ukrašavanje blagdanskih keksića
Oživite obične kolače dodavanjem blagdanskog šarma. Pripremite razne vrste kolača i keksića koje ste izradili ili kupili i stavite ih pred djecu zajedno s raznobojnim preljevima, šećernim ukrasima i jestivim perlicama. Odaberite one deserte koje voli cijela obitelj, poput slasnih Lasta štrudla ili Lasta štapića različitih okusa, među kojima će svatko imati svojeg favorita. Otopite čokoladu u koju će djeca umočiti slatkiš, a potom ga i ukrasiti. Neka djeca izraze svoju kreativnost ukrašavajući kolače prema vlastitim željama.
Ukrasite Lasta štapiće šarenim jestivim dekoracijama Ukrasite Lasta štapiće šarenim jestivim dekoracijama Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac
Kuhinjska patrola
Osim uloge sous chefa, dodijelite svojim mališanima i ulogu kuhinjske patrole koja će neprestano pratiti koje posuđe vam više neće trebati za izradu kolača i odnositi ga u sudoper na pranje. Tako vam šalice za mjerenje, kuhače, špatule i zdjelice koje su već ranije iskorištene neće smetati tijekom daljnje izrade kolača, a djeca će uživati u osjećaju postignuća jer su uspješno izvršili zadatak. Posebice ako nakon toga slijedi nagrada.
Čokoladne lizalice u obliku borića na hrskavom štapiću - 19 Čokoladne lizalice u obliku borića na hrskavom štapiću - 19 Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio
Uključite ih u izradu jestivih poklona
Dopustite im da kolačiće i keksiće koje su izradili i ukrasili potom i zapakiraju u prave male jestive poklone koji će oduševiti njihove djedove, bake i prijatelje. Borići napravljeni od Lasta keksa ili Lasta štrudlice i štapići namočeni u čokoladu jednom ukrašeni i zapakirani postaju pravo malo remek-djelo, koje su s ljubavlju ukrasili vaši mališani. Pakiranje ovih jestivih poklona predstavlja sjajan način za poticanje njihove kreativnosti i dijeljenje radosti s drugima, ali ih i uči da pokloni od srca mogu taknuti druge puno više od onih materijalnih.
Lasta keksići i štrudlice Lasta keksići i štrudlice Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac
Ovim kreativnim aktivnostima stvarate trajne uspomene koje ostaju s vama za cijeli život. Neka blagdansko kuhanje postane obiteljska tradicija koja će obogatiti vaše blagdane i stvoriti nezaboravne trenutke radosti i ljubavi.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lasta po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju