Jeste li se ikada upitali koliko komunikacija s partnerom može utjecati na vaš odnos? Po posljednjem istraživanju, čini se kako se upravo tu krije ključ uspjeha veze i to posebno kada je u pitanju vaš ton glasa. Doznajte je li vaša veza osuđena na prekid ilivas pak očekuje blistava budućnost s partnerom

 Prema istraživanju provedenom na uzorku od gotovo 200 parova, čini se kako je komunikacija s partnerom ključna u opstanku veze.

No nije riječ o onome što govorite i o čemu razgovarate već u jednom drugom segmentu na koji mnogi ne obraćaju pažnju. Riječ je o boji ili tonu glasa kakav koristite tijekom komunikacije, odnosno onome kako to izgovarate.

Podaci istraživanja:
- Postoji uska veza između boje glasa(tona) i kvalitete veze
- Točnost istraživanja pokazala se u vrlo velikom postotku (80 posto)
- Algoritam korišten tijekom istraživanja pokazao je hoće li parovi koji su u vezi između jedne i dvije godine ostati skupa i nakon 5 godina.

Ton glasa kojim razgovarate s partnerom u njemu može izazvati različite emcije. I dok tonovi niži od prosječnih u sugovorniku, ali i osobi koja govori izazivaju opuštanje i smirivanje napetosti, oni visoki i glasni vrlo često dovode do konfliktnih situacija i svađe. Upravo u tome se i krije tajna uspješne veze.

Boja glasa može otkriti puno o vašim namjerama i osjećajima. Visoki tonovi povezuju se s kritikama, nadmetanjem i obrambenim stavom. Ako ovakav način komunikacije postane normalan u vezi te se nastavi tijekom godina, to može ostaviti neizbrisive tragove u odnosu između partnera.

Želite li preispitati svoju vezu i saznati kriju li se u njoj potencijalne opasnosti, svaki dan tijekom mjeseca zapišite na papir kada osjetite da ste vi ili vaš partner podigli glas. To se ne odnosi samo na prepirke, već na bilo koju situaciju u kojoj ste osjetili negativne vibre u boji glasa. Ako ste svaki dan zabilježili više od jedne takve situacije, vrijeme je za promjene.

Prije nego izgovorite željenu rečenicu, pokušajte kontrolirati svoje osjećaje i spustite ton gasa malo niže. Takva mala, ali velika promjena može spriječiti nastajanje svađe i smiriti tenzije između partnera.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju