U kinu Europa održana je zagrebačka premijera filma "Mali" redatelja Antonija Nuića, svojevrsni nastavak jedne od priča iz kultnog omnibusa "Sex, piće i krvoproliće".

Galerija Održana zagrebačka premijera filma Mali Održana zagrebačka premijera filma Mali - 4 Održana zagrebačka premijera filma Mali - 3 +1 Redatelj filma je Antonio Nuić

U glavnim su ulogama Franjo Dijak, Rakan Rushaidat, Bojan Navojec i Hrvoje Kečkeš i po prvi put na filmu u ulozi Malog – Vito Dijak, a u filmu otkrivamo što je sve nakon četverogodišnjeg boravka u zatvoru otac spreman učiniti kako bi zadržao skrbništvo nad svojim sinom.

Ova kriminalistička drama prožeta crnim humorom na prošlogodišnjem Pulskom festivalu osvojila je Veliku Zlatnu Arenu za najbolji film, Nagradu Hrvatskog društva filmskih kritičara Oktavijan te Zlatnu Arenu za specijalne efekte.

Nakon zagrebačke premijere, publiku će 14. 2. u riječkom Art-kinu Croatia pozdraviti ekipa filma, 15. 2. rezerviran je za bjelovarski Kulturni i medijski centar, a 27. 2. premijera uz gostovanje ekipe održat će se u Kinu Samobor.

Domaća će publika film moći pogledati na redovnom rasporedu svih Cinestar kina od 14. 2., a uskoro i u 20 nezavisnih kina u sljedećim gradovima: Otočac, Rijeka, Dubrovnik, Varaždin, Samobor, Čakovec, Bjelovar, Sisak, Split, Slatina, Daruvar, Labin, Kutina, Krk, Pazin, Novska, Ivanec i Rab.

Redatelj Antonio Nuić domaćoj je publici poznat po filmovima "Sve džaba" (2006.), "Kenjac" (2009.) i "Život je truba" (2015.) koji su prikazivani i nagrađivani na mnogim međunarodnim festivalima.

"Mali" je nastao u produkciji Propeler Filma i u koprodukciji s Alka Filmom. Sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC), a hrvatski distributer je 2i Film.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju