Ljetovanje s djecom prepuno je radosnih trenutaka jer je to vrijeme kojem se veseli cijela obitelj. Svaki odlazak na plažu donosi razinu uzbuđenja, ali i zahtijeva dobru organizaciju.

  Galerija Kupaće gačice za dječake Natikače za dječake Natikače za djevojčice +5 Pončo s kapuljačom

Kako bi vam odmor uistinu bio odmor (koliko god je to moguće), donosimo vam prijedlog dodataka iz Lidla koji olakšavaju ljetovanje s mališanima.

1. Ručna kolica

Kantice, modlice za pijesak, kreme za sunčanje, kupaće gaćice, narukvice za plivanje, luftići, suncobran, prostirke za plažu, odjeća za presvlačenje – popis stvari koje su djeci potrebne na plaži kao da nema kraja. Ručna kolica praktična su jer u njih stane sve i svašta, pa mogu poslužiti kao zamjena za mnogobrojne ruksake ili torbe koje obično jedva možemo nositi, a ako je plaža blizu, kolica su spas jer automobil može ostati doma, a time nestaju i problemi s pronalaskom parkinga.

Crivit ručna kolica imaju stabilan čelični okvir i velike kotače, pa su pogodna i za neravne terene, mogu se jednostavno sklopiti i rasklopiti, a s obzirom na to da su napravljena od cerade, lako ih je čistiti. Ta višenamjenska kolica prikladna su za izlete, a posebno bi koristila ljubiteljima kampiranja. Idete li na kampiranje škicnite i preslatki Rocktrail dječji stolac za kampiranje u kojim će mališani sigurno željeti sjediti i slušati priče, ali i jesti i odmarati.

Ručna kolica Ručna kolica Foto: Lidl

2. Termo ruksak

Termo ruksak spas je za svakog roditelja, bez obzira na to koliko su djeca stara. Kako torba zadržava i toplinu, biti će super za one mame čija su djeca još na adaptiranom mlijeku jer će ruksak zadržati toplinu vode u boci pa će moći napraviti mlijeko idealne topline. Za one koji imaju stariju djecu, mogu unutra staviti pudinge, voće i napitke. Pošto se djeca puno igraju u vodi i na suncu, treba paziti da ostanu hidrirani.

3. Viseća ležaljka

Kada se odlučimo za cjelodnevni izlet na plaži, obično tražimo duboki hlad jer je dječja koža osjetljiva, pa je dobro da su mališani u velikoj hladovini u trenucima kada nisu u vodi. Udobna viseća ležaljka idealan je mamac za djecu kako bi se neko vrijeme zadržala podalje od sunca. Čvrsta, otporna tkanina Rocktrail viseće ležaljke s visokim udjelom pamuka izdržat će sve dječje ludorije, a kasnije u njoj možete predahnuti i vi. Osim klasične viseće ležaljke, u Lidlu možete nabaviti i Livarno Home dječju viseću fotelju s navlakom od otpornog tekstila i mekanim jastukom. Vrijeme za odmor uz ovaj je duo lakši za cijelu obitelj.

Viseća ležaljka Viseća ležaljka Foto: Lidl

4. Zračni madrac

Kad plaža nije udobna za ležanje i sjedenje, zračni madrac opcija je koja olakšava cjelodnevni boravak u prirodi. Crivit zračni madrac ne zauzima puno mjesta, a puni se zamahom, pa ni pumpa nije potrebna za postizanje ugođaja spavaće sobe na plaži. U velikim ekipama sigurno nikad neće biti prazan, a ako se pravilno zatvori, može podnijeti sve koji se na njemu žele opustiti jer je otporan na trganje. Odbija i vodu, pa se u njega bez problema možete zavaliti odmah nakon izlaska iz mora. U ponudi možete pronaći i klasičan zračni madrac za dvije osobe koji se jednostavno puni i prazni, a na njemu u moru možete uživati kao kraljevi jer ima otvor i za odlaganje pribora.

5. Igračke za plažu

Iako je more samo po sebi zanimacija, djeci je potrebna preokupacija i u onim trenucima kada se ne brčkaju u plićaku. Stoga se na plažu rijetko ide bez igračaka. Kantica s lopaticom i grabljama temelj su svake kolekcije igračaka za plažu i izvor višesatne zanimacije. U Simba setu igračaka nalaze se još kamion kakve mališani obožavaju i modlice kojima u pijesku mogu raditi oblik sidra ili čovječuljka. Ako imate malo stariju djecu, možete im nabaviti i set za ronjenje koji se sastoji od maske te disalice mekanog i anatomskog oblikovanog dijela za usta od silikona koja sprječava prodiranje vode.

6. Rezervna odjeća i obuća

Uvijek ponesite rezervnu odjeću i obuću u slučaju da nešto nenadano otpluta ili nestane. Moguće je da se takvi nestašluci dogode u igri, pa da se boravak na plaži ne bi nenadano skratio, bolje je biti opremljen. Udoban kupaći, stabilne natikače i pončo s kapuljačom neka budu pri vrhu liste prioriteta. Lego pončo s kapuljačom od stopostotnog pamuka osvojit će male ljubitelje popularnih kockica i ugrijati ih nakon izlaska iz mora. Korisne mogu biti i Lupilu kupaće gaćice s udobnom rastezljivom pasicom i vrpcom za vezanje i podešavanje širine, koje mališanima omogućuju maksimalnu udobnost dok slažu kule od pijeska ili savladavaju plivanje. Osim odjeće, dobro je imati i rezervnu obuću, a dječje natikače Pepperts sa širokim remenom za stabilnost i laganim fleksibilnim potplatom idealan su dodatak za sve avanture na plaži. Svaki godišnji odmor bit će bezbrižniji uz zaštitu od sunca za cijelu obitelj pa pogledajte što još ponijeti kako bi ljetovanje bilo potpuno sigurno i opušteno.

Kupaće gačice za dječake Kupaće gačice za dječake Foto: Lidl

7. Romobil

Kada je more nešto dalje od smještaja, djeci će zanimljivije do plaže ići romobilom. Romobil ih potiče na aktivnost i uz gurkanje će im put do morskih radosti prije proći. Romobil s dva ili tri kotača iz Lidla odličan je dodatak ako imate djecu različitih starosnih skupina. Za tu potrebu, ima i upravljač podesiv po visini s Quick Release sustavom i uklopivim, gumiranim ručkama. Uz mekane kotače neće im biti teško voziti romobil, a zahvaljujući tri kotača i kočnicu na stražnjem kotaču će lakše savladati.

U obližnjem Lidlu možete pronaći još mnoštvo dodataka koji će vam olakšati ljetovanje s djecom. Cijelu sezonu pomno pratite kataloge jer vas očekuje mnoštvo zanimljivih dodataka kao što su ljetna odjeća, kupaći kostimi ili popularna oprema poput SUP daske ili kajaka. Uz takve će dodatke godišnji odmor ostati dugo u sjećanju.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lidl po najvišim profesionalnim standardima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju