U pomoć uzbjeglicama uz Sirije uključile su se udruge 'Roda - Roditelji u akciji' i humanitarna udruga 'ADRA Hrvatska'. Kako bi roditeljima olakšali ionako teško putovanje pokrenule su akciju prikupljanja dječih nosiljki

Svakodnevno možemo vidjeti fotografije izbjeglih roditelja koji na dugom putu s mukom nose svoju djecu, zaostaju u koloni, djeca im umorna teško spavaju na rukama.

Izbjeglicama koje nose sa sobom malu djecu od velike pomoći bile bi dječje nosiljke. Najveći je razlog da se u gužvi ne odvoje od djeteta, da im nitko ne može uzeti dijete, te da prilikom kretanja imaju slobodne ruke za držanje druge djece ili nošenje stvari.

Izbjeglicama koje nose sa sobom malu djecu od velike pomoći bile bi dječje nosiljke. Najveći je razlog da se u gužvi ne odvoje od djeteta, da im nitko ne može uzeti dijete

Na taj način bi i imali barem jednu čistu podlogu na koju mogu staviti djecu kad negdje zastanu odmoriti se.

Roditelji u Hrvatskoj koji su sami iskusili praktičnost nosiljki, dobro znaju koliko bi one olakšale i inače teško putovanje djeci i roditeljima izbjeglicama. Stoga udruga 'Roda' poziva da donirate svoje nosiljke koje vam više nisu potrebne i pošaljete ih onima kojima su životno važne.

Roda – Roditelji u akciji i humanitarna udruga ADRA Hrvatska organiziraju prikupljanje rabljenih dječjih nosiljki te njihovu isporuku u Makedoniju ili Grčku, odnosno na mjesta na kojima sada počinju daljnji transferi za Europsku uniju.

Dobrodošle su bilo kakve vrste nosiljki – marame, slingovi, mei-tai, strukturirane nosiljke ili klokanice

Dobrodošle su bilo kakve vrste nosiljki – marame, slingovi, mei-tai, strukturirane nosiljke ili klokanice.

Roditelje koji žele donirati nosiljke pozivamo da ih donesu u udrugu Roda (Čanićeva 14, Zagreb), od 8:30 do 16:30 h ili u trgovinu udruge Roda, 'Rodin let' (Ilica 133, Zagreb) od 9 do 19 h svakog radnog dana ili da ih o svom trošku pošalju na gore navedene adrese.

Akcija traje do kraja rujna.

U uduzi ističu kako primaju samo samo nosiljke jer nisu u prilici primiti i organizirati slanje ostalih stvari pout robice ili hrane.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju