Većina majki nada se će život njezina djeteta biti ispunjen smijehom, ali Lucy Hoggan iz Hertfordshirea prestraši se svaki puta kada čuje smijeha svojeg sina. Trogodišnji Cadell ima rijetki oblik epilepsije koji uzrokuje neobičan smijeh koji bi ga jednoga dana mogao ubiti.

'To je zastrašujuće. Cadell može zvučati kao da se smije, ali njegove su oči pune straha. Smije se, ali je u panici. To se događa desetak puta dnevno. U jednom je trenutku ozbiljan i opušten, a već se u drugom histerično smije. Nakon toga se rasplače i želi utjehu’, rekla je 38-godišnja Lucy.

Epilepsija koju ima Cadell je uzokovana benignim tumorom na mozgu. Liječnici su njegovu obitelj upozorili da će jednoga dana biti opotrebno odstraniti tumor operacijom, jer u suprotnom dječak može umrijeti smijući se.

'Kad god se smije bojim se jer znam koliko je opasno njegovo stanje. Čak se i kao beba znao smijati bez ikakvog razloga, a na pogrebu moga oca uhvatio ga je smijeh i držao ga nekoliko minuta. Mislili smo da je to čudno, ali pretpostavili smo da je on samo dijete koje se voli smijati', rekla je Lucy.

'Kada je imao 18 mjeseci u jednom je trenutku digao ruke u zrak, buljio u nebo i počeo se smijati kao da je vidio nešto smiješno, nešto što ja uopće nisam vidjela. Sada znam da je to bilo zato što su mu ruke bile u grču, ali tada nisam znala što se događa', ispričala je Lucy.

Nakon tri godina pretraga, Cadellu su u dječjoj bolnici Evelina dijagnosticirali epilepsiju.

'Bila sam šokirana. Reki su mi da bi trebao na operaciju mozga koju može obaviti u bolnici Kings College u Londonu', rekla je Lucy, ali nije htjela precizirati kada će Codell na operaciju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju