Mnogi će reći kako su djeca za mlade osobe, no u razvijenom svijetu gdje žene žive dulje od muškaraca godine nisu prepreka za majčinstvo. Svatko ima pravo biti majka, zaključili su liječnici na Međunarodnoj konferenciji ginekologa u Londonu

Smatra se kako je majčinstvo rezervirano za mlađe žene, no preko 150 okupljenih stručnjaka iz Britanije, Indije te sa Srednjeg Istoka smatraju da svaka zdrava žena ima pravo biti majka.

'Želimo razbiti stereotip kako samo mlađe osobe mogu biti majke. Mladost je prednost, no i starije žene imaju pravo biti majke, istaknuo je indijski liječnik N. Pandiyan.

Međunarodna konferencija ginekologa održana je u Londonu, a najviše se raspravljalo o majčinstvu i idealnom trenutku za osnivanje obitelji.

'Najvažnije je da je žena zdrava te da može iznijeti trudnoću, godine u tom slučaju nisu važne. Ženama koje se odluče za majčinstvo u kasnijoj dobi nije lijepo govoriti kako neće dočekati tinejdžersko razdoblje svog djeteta.', naglasio je dr. Pandiyan.

Bez obzira na određene bolesti te stariju dob mnoge su žene na svijet donijele zdravu djecu stoga godine nisu prepreka za trudnoću!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju