Čak i ako vaša obitelj nije dvojezična, vaša beba već od 3. mjeseca starosti može početi učiti strani jezik. Tako tvrdi britanska jezikoslovka Helen Doron, a franšiza njene škole engleskog jezika upravo se otvara u Zagrebu

Znanstvenici su dokazali da bebe i dok ne progovore odlično razlikuju samoglasnike, suglasnike, ritam i ton jezika, čak i kad se radi o stranom jeziku. Nadalje, istraživanja su pokazala da bebe i djeca koja uče strani jezik bolje apstraktno razmišljaju i maštovitiji su.

Dijete u najmlađoj dobi lakše uči strani jezik, a proces je potpuno prirodan za razliku od učenja u odrasloj dobi.

A tu su i statistike koje pokazuju da djeca koja rano usvajaju još jedan jezik postižu bolje rezultate na standardiziranim testovima znanja te kasnije imaju veće mogućnosti u odabiru karijere.

Koje su prednosti učenja stranog jezika od najmlađe dobi:
• Što je dijete mlađe lakše uči strani jezik.

• Riječi koje se nauče do 12. godine pohranjuju se u drukčijem dijelu mozga nego vokabular koji se usvoji kasnije.

• Učenje jezika za malo dijete ili čak bebu potpuno je prirodan proces za razliku od učenja u odrasloj dobi.

Škola Helen Doron Early English nudi ukupno 10 različitih tečajeva engleskog jezika za djecu od samo 3 mjeseca starosti pa do 14. godine. Učenje je brzo i zabavno, u grupama od najviše 8 djece i uz puno pjesme i plesa. Prema ovdje iznesenim istraživanjima vaše dijete neće samo naučiti engleski nego će biti bolje i u matematici.

Metoda Helen Doron provodi se već 25 godina u više od 500 centara diljem svijeta. Posjetite stranice www.helendoron.hr i prijavite se s vašim djetetom za besplatan ogledni sat nastave u školi Helen Doron.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju