Financijski status žena odlučuje o spolu djeteta. Istraživanje je pokazalo da bogate majke za razliku od onih siromašnih imaju veće šanse da rode sinove. Djevojčice su izdržljivije i ne moraju se boriti protiv konkurencije

Najnovije saznanje nizozemskih istraživača samo je još jedan u nizu dokaza koji pokazuju kako spol djeteta nije slučajnost. O tome hoćete li roditi djevojčicu ili dječaka jednim dijelom odlučuje stil života i okolina.

Prema teoriji evolucije, kad su uvjeti dobri i kad bi djeca trebala biti rođena zdrava, najbolja prilika da majka prenese svoje gene na drugu generaciju jest da rodi dječake.

Najbolji dokaz ovom istraživanju je Victoria Beckham koja je rodila tri sina, Brooklyna, Romea i Cruza.

Zdravi dječaci će osigurati nove generacije djece i opstanak obiteljske loze. Ako majka ima zdravstvenih poteškoća mogla bi roditi slabog dječaka koji možda neće neće postati otac. U takvim okolnostima više smisla ima roditi djevojčicu, jer se ona ne mora boriti protiv konkurencije, a poznato je i da su djevojčice izdržljivije.

Nizozemski znanstvenici su koristili podatke od 95.000 majki iz Ruande te ih usporedili s brojem rođenih dječaka i bračnim statusom majke.

Pokazalo se da su niže rangirane žene češće rađale djevojčice. Djevojčice su izdržljivije, a kod žena koje nose djevojčice rjeđe se dogodi spontani pobačaj ako su bolesne ili pod stresom.

U SAD-u su crne majke dugo rađale manje dječaka od bijelih majki. Bjelkinje su u prosjeku rađale sedam dječaka više na 1000 poroda. I prijašnja istraživanja su pokazala da udane, obrazovane i mlađe majke češće rađaju sinove.

Utjecaj financijskog statusa na spol djeteta daleko je izraženiji u siromašnim nego u bogatijim zemljama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju