Neki prehrambeni proizvodi namijenjeni bebama sadrže istu količinu šećera i zasićenih masti kao i najgori fast food, poput čokoladnih keksa ili cheesburgera

Nakon što je temeljito proučila više od 100 prehrambenih proizvoda za dojenčad i malu djecu ovaj je podatak objavila u ponedjeljak britanska udruga Children's Food Camapaign (CFC).

Rezultati su zapanjujući, dvopek Farley sadrži čak 29 posto šećera, a keksi Cow&Gate obiluju zasićenim mastima.
'Velik broj prehrambenih proizvoda za bebe i malu djece reklamira se kao zdrava hrana, dok u stvarnosti sadržavaju goleme količine šećera i masti pa su u tom smislu neki gori od tzv. junk fooda', objasnila je glasnogovornica udruge Haigh.

Iz rezultata istraživanja CFC-a se doznaje da 100 grama dvopeka Farley's Original Rusks, proizvođača Heinz, sadrži 29 grama šećera. Isto tako, keksi od sira Mini Cheese Biscuits, istog proizvođača, sadrže 7,3 grama zasićenih masti na 100 grama, što je više nego ih ima McDonald'sov hamburger sa sirom.

Cow& Gate, koji proizvodi raznu hranu za bebe, uključujući i umjetno majčino mlijeko, na rezultate istraživanja je reagirao obustavom proizvodnje spomenutih keksa.

Drugi prozvani proizvod, dvopek Farley prodaje se kao kao idealna hrana za odbijanje od prsa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju