Odlazak na porod je za mnoge najteži dio trudnoće, no ako je vjerovati najnovijoj teoriji ne postoji razlog za strah jer vas umjesto bolova na porodu čekaju višestruki orgazmi

Dokumentarni film 'Orgasmic Birth' snimljen je kako bi pokazao ženama da umjesto bolnih trudova na porodu mogu uživati u višestrukim orgazmima.

U filmu koji se prikazuje na posebnim projekcijama nekoliko žena za vrijeme poroda doživljava seksualne vrhunce. Neke od njih pritom uživaju i u strastvenom ljubljenju s partnerom. Taj čin izgleda više kao loš erotski film nego veličenstveni trenutak kada žena na svijet donosi dijete.

Dokumentarni film 'Orgasmic Birth' snimljen je kako bi pokazao ženama da umjesto bolnih trudova na porodu mogu uživati u višestrukim orgazmima.

Jedna od žena koje se pojavljuju na snimci je 29-godišnja Amber Hartnell, majka trogodišnjeg dječaka. 'Odjednom sam počela doživljavati orgazme i dolazili su jedan za drugim', priča Amber koja je to iskustvo doživjela rađajući sina Orusa.

Amber je imala porođaj u vodi kod kuće, a to iskustvo opisuje kao nešto naljepše i najtoplije što je ikada doživjela.

- Treslo mi se cijelo tijelo, a u isto vrijeme sam se smijala i plakala', rekla je Amber koja je priznala kako su neke žene njezinu priču okarakterizirale kao horor. Ipak kaže kako joj je veliki broj budućih majki poslao poruke pune entuzijazma i nade.

Producentica filma Debra Pascali-Bonaro tvrdi kako je orgazam na porodu jedna od najbolje čuvanih tajni.

Tijelo za vrijeme seksualnog odnosa u krv ispušta hormone oksitocin i endorfin, a ista stvar se događa i kada je žena u trudovima.

Dr. Christiane Northrup podsjeća kako je put kojim beba prolazi porođajnim kanalom isti onaj kojim penis ulazi u vaginu, a to je put kojim postižemo orgazam.

Za to je važna i atmosfera te osjećaj ljubav i sigurnosti.

Ipak mnoge majke će se složiti kakao romantika i mirisne svijeće ne pomažu puno kada dijete dolazi na svijet kroz vrlo mali otvor.

Sheila Kitzinger koja se zalaže za prirodni porod kod kuće tvrdi kako je užitak sličan onome koji doživljavamo prilikom seksualnog odnosa popratni efekt, a ne nešto što se mora dogoditi na porodu.

Ona je vidjela stotine žena koje su u kućnoj atmosferi na svijet donijele zdravu djecu i doživjele orgazam, no njegovo postizanje nije novi zlatni standard za majke.

Za nju je užitak za vrijeme poroda potpuno normalna i prirodna stvar. 'Neke žene mogu osjetiti veliki užitak dok djetetova glavica prolazi kroz vaginu', tvrdi Sheila Kitzinger.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju