Poput svake druge ponosne majke, Ashley Huges želi najbolje za svoju kćer. Za nju je spremna dati sve, pa čak i raditi nekoliko poslova kako bi joj pomogla da ostvari svoj san.

Naime, njezina kći želi biti glamurozni model poput svjetski poznate Jordan.

Dosad je Ashley Huges potrošila oko 15 tisuća funti kako bi svojoj 15-godišnjoj kćeri pomogla da postane prava 'Barbie'. Platila joj je nekoliko komzetičkih tretmana, unajmila krevet za sunčanje, a sada štedi za operaciju povećanja grudi, na koju će Emma moći kada napuni 18 godina.

Opsesija 'savršenim' izgledom počela je kad je djevojčica imala 8 godina i dane provodila listajući magazine o modelima. Svojoj je majci tada rekla, kako i ona želi izgledati poput njih, te kako želi biti plavuša, poput Barbie.

Obojila je kosu kada je napunila 10 godina.

'Željela sam joj dati što je htjela i odvela sam ju u frizerski salon. Mislim da nikad nije rano za to. Ipak, zato što je bila premlada, morala sam potpisati odobrenje', rekla je Ashley Huges.

Kada je Emma napunila 13 godina, gledali su dokumentarac o životu modela, uključujući i Jordan. Emma je tada zaključila kako je ljepša od nje te da želi biti model.

Majka se bacila u akciju. Zaposlila se na nekoliko mjesta i sav novac koji zaradi štedi kako bi osigurala da njezina kći dobije kozmetičke tretmane koji joj trebaju.

'Jordan je moj idol. Ona je svoju modnu karijeru unovčila, napisla knjigu i gostuju u televizijskim emisijama. Zaradila je milijune, a to bih htjela i ja. Već planiram operaciju grudi kako bi one mogle biti što sličnije Jordaninima, unatoč činjenici što sada već imam veličinu 6', rekla je Emma.

Dok ne napuni 18 godina kako bi mogla ići u lokalni salon za sunčanje, Emma će se snaći sa unajmljenim krevetom za sunčanje koji joj treba kako bi cijele godine održavala svoj brončani ten.

'Koristim ga svaki dan po deset minuta ujutro prije i nakon škole. Ne brinu me upozorenja o štetnosti. Osjećam se dobro zato što imam lijep ten. Trudim se namazati se kremom za sunčanje, iako bolje potamnim bez nje', dodaje Emma.

Emma je odlučna da nastavi svoje posebna tretmane održavanja ljepote. Planira se upisati u agenciju za modele, i nada se kako će joj sa 18 godina glamurozna snimanja biti dio svakodnevice.

'Zbog svih tih tretmana puna je samopouzdanja. Oni ju hrabre da postigne svoj cilj i sigurno će joj pomoći da postane zvijezda', dodaje Ashley Huges.

I dok ju majka ohrabruje, njezin dečko i otac i nisu sigurni koliko je sve to dobro za tinejdžericuu. Smatraju je dovoljno lijepom i bez tretmana, a slažu se da zbog tog svog izgleda ionako dobiva dovoljno muške pažnje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju