Škola plivanja za najmlađe bebe je odlična rekreacija koja radi na razvoju motorike kod djece te na povezanosti djeteta i roditelja. Programe vode educirani treneri, pedijatri i psiholozi, a bebe i mame su oduševljene

U sklopu fitnessa za bebe koji se u Rijeci provodi već godinu dana, bebe sada mogu u malom bazenu kompleksa na Kantridi krenuti i u svojevrsna škola plivanja za bebe gdje će mališani stari manje od godine dana i proplivati.

Bebama je voda prirodni element i dok za sada plivaju uz pomoć roditelja, samostalno će plivati za mjesec ili dva.

'Cilj škole je da se bebe naviknu na vodu i nauče osnovne elemente rada nogu i ruku', rekla je trenerica Margareta Rena Stipković.

Mame su oduševljenje programom i kažu kako se njihovi mališani već nakon nekoliko odlazaka na bazen odlično snalaze i samo što ne zaplivaju.

'Najvažnija je povezanost majke i djeteta te razumijevanje i shvaćanje da je dijete najvažnije', naglasila je dr. Volga Rena.

Mala škola plivanja je besplatna, a program vode pedijatar, fizijatar, profesionalne trenerice i klinički psiholog.

Ukoliko ste zainteresirani za ovaj program možete se raspitati putem mail adrese bazeni-kantirda@rijekasport.hr. Informacije o bebama plivačima u Zagrebu možete potražiti na bazenu u Utrinama te na stranici www.natator.hr.

Programe plivanja za najmlađe možete potražiti i u drugim gradovima na bazenima. Ukoliko ste zabrinuti zbog klora ili drugih infekcija koje djeca mogu pokupiti u bazenu ono što je potrebno znati je da djeca ostaju u vodi 20 do 30 minuta, a voda se redovito kontrolira.

Mnogi zadovoljni roditelji i treneri s iskustvom su garancija za dobar i zdravi provod na bazenu!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju