Danas je u Zagrebu predstavljena nacionalna Kampanja protiv tjelesnog kažnjavanja djece, kao i aktivnosti koje će se provesti u okviru nje. Kampanju je organiziralo Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Vijeće Europe

Od 47 članica Vijeća Europe Hrvatska se nalazi u skupini od 18 zemalja koje su zakonom zabranile tjelesno kažnjavanje djece

'Vaše bi ruke trebale njegovati, a ne kažnjavati' poruka je Kampanje protiv tjelesnog kažnjavanja djece koja je danas predstavljena u Zagrebu.

Kampanja, koju je organiziralo Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Vijeće Europe, osmišljena je kako bi se cijelo društvo, roditelji, nastavnici i svi oni koju su uključeni u odgoj djece educirali, osvijestili u uvjerili kakoa je tjelesno kažnjavanje djece nedopustivo.

Od 47 članica Vijeća Europe Hrvatska se nalazi u skupini od 18 zemalja koje su zakonom zabranile tjelesno kažnjavanje djece, a Vijeće Europe podupirat će sve zemlje koje su pokrenule takve kampanje.


Istraživanje u europskim zemljama pokazalo je da, ovisno o pojedinoj zemlji, od 47 do 84 posto roditelja tjelesno kažnjava djecu, a od 70 do 99 posto ih smatra da je takvo kažnjavanje prihvatljivo.

Od 53 do 93 posto djece reklo je u istraživanju da su bila izložena tjelesnom kažnjavanju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju